Dernekler
Giriş Tarihi : 28-03-2021 20:33   Güncelleme : 28-03-2021 20:33

AB’den lojistiğe hibe

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND ) Avrupa Birliği Başkanlığı’ndan akreditasyon belgesi aldı. 2021-2027 döneminde lojistik alanında öğrenci, öğretmen ve personelin uluslararası hareketliliğini içeren eğitim projeleri için ön elemesiz doğrudan AB hibelerinden faydalanabilecek.

AB’den lojistiğe hibe

UND, mesleki liseden bir proje ekibi ile birlikte hazırlayarak, Avrupa Birliği Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı’na sunduğu Erasmus akreditasyon başvurusu onaylandı. 264 kurum arasından seçilerek Türkiye Ulusal Ajansı’nın Akredite Kurumlar listesine girmeye hak kazanan UND, Avrupa Birliği’nin mesleki eğitim projeleri için tahsis ettiği fonlara, doğrudan başvurabilecek.

ARADAN SIYRILDI ÇIKTI!

Konuya ilişkin bir açıklama yapan UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, “Sivil toplum örgütleri ile eğitim kurumları arasındaki işbirliklerinin en güzel örneklerini ortaya koyduk. Lojistik sektöründe insan kaynağının geliştirilmesi amaçlı yeni eğitim projelerini bu yıldan itibaren hayata geçirmek için gün sayıyoruz. Kabul listesinde çok sayıda kamu kurumu ve meslek örgütünün yanında özel sektörden mesleki eğitime önem veren büyük şirketler yer alırken, lojistik sektöründen sadece UND bu statüye hak kazandı” ifadesini kullandı,