Dernekler
Giriş Tarihi : 09-04-2021 23:34   Güncelleme : 09-04-2021 23:34

GİF’e üye oldular

Uluslararası Nakliyeciler Derneği, Global İlişkiler Forumu (GİF) üyesi oldu. Bu üyelik ile birlikte Ortak Çalışma Grubu’nun oluşturulacağı bildirildi. Yapılacak çalışmalarda lojistik sektörünün gündemindeki konular geniş bir perspektiften ele alınarak tespitler ve çözümler sunulacağı ifade edildi.

GİF’e üye oldular

UND, GİF üyeliği ile gümrük birliği modernizasyonunu sağlar ise, Türkiye’nin AB’ye ihracatında 5 milyar Euro artış olması bekleniyor. Global İlişkiler Forumu, seçkin üyelerinin desteğiyle mevcut çalışmalara güç ve ivme kazandırılması amaçlanıyor.

BİRLİKTE KAZANACAĞIZ

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, transit kotaların Gümrük Birliği’ne aykırı olduğu konusunda Türkiye tarafında kamu ve özel sektör arasında fikir birliğinin sağlandığına dikkat çekti. Sorunların çözümünün ülke ihracatına yapacağı katkıya dikkat çeken Nuhoğlu, “Avrupa Birliği’nden ithalatımız, ihracatımızın 1.5 katı, dolayısıyla bu sorunların çözümünde ortak bir çıkar söz konusu. AB ile yaşanan sıkıntılar arasında yer alan transit kota ve sürücü vizeleri konusunun ayrıştırılarak, iki tarafın ortak çıkarına hitap edecek acil çözümler devreye alınmalıdır” diyerek GİF’in desteğini talep etti.