Otomotiv
Giriş Tarihi : 18-04-2021 13:29   Güncelleme : 18-04-2021 13:31

Ukraynalılar da Türkiye diyor

Otomotiv üreticilerinden Karsan, ürün yelpazesiyle dünya geneline ulaşımında rol model olmaya devam ediyor. Karsan, Kharkiv Belediye Meclisi ile iş birliği sözleşmesine imza atarak Jest ve Atak modelleri için 150 adet sipariş aldı.

Ukraynalılar da Türkiye diyor

Karsan’ın araçlarını yakından inceleyen Ukrayna’nın Kharkiv Belediyesi, yatırım kararı aldı. Kharkiv Belediye Başkan Vekili Igor Terekhov, Karsan tarafından Türkiye’de üretilen araçlar için “Ulaşımın hem yoğun hem de seyrek olduğu zaman aralıklarında ideal kullanıma sahip, yakıt tasarruflu ve Avrupa emisyon standartlarını karşılayan araçları tercih ettik” yorumunda bulundu.

FARK EDİLİYOR

Konuya ilişkin açıklamalarda bulanan Karsan CEO’su Okan Baş, “Ürün yelpazemizle Avrupa’nın gelişmiş ve gelişmekte olan birçok kentine ilham kaynağı oluyoruz. Ulaşım ihtiyaçlarını karşılayan yenilikçi ve teknolojik ürünlerimizle fark ediliyoruz. Ukrayna’nın Kharkiv gibi gelişmekte olan bir kentinin ulaşım altyapısına katkı sağlayacağımız için de heyecanlıyız. 6 metre sınıfındaki Jest ve 8 metre sınıfındaki Atak araçlarımız kentin değişen anlık trafik koşullarında, hem performansları hem de tasarruflu kullanımlarıyla optimum katkıyı sağlayacağına inanıyoruz. Bu kapsamda Ukrayna iş ortağımız MDG ile 150 adet Jest ve Atak aracını, Temmuz ayından başlayarak Ekim ayına kadar teslim edilecek şekilde anlaştık. İlerleyen dönemde Ukrayna pazarındaki potansiyele bağlı olarak Kharkiv’de üretim yatırımı yapma konusunu ise detaylı olarak değerlendiriyoruz” dedi.