Otomotiv
Giriş Tarihi : 15-04-2021 14:42   Güncelleme : 15-04-2021 14:42

Almanya’ya girecek

Ağır ticari araç üreticilerinden Ford Trucks, Türkiye’de ürettiği çekicilerle Almanya pazarına girmeyi hedefliyor. Ford Trucks Genel Müdür Yardımcısı Serhan Turfan, “Yeni pazarlara adım atarak global büyümezi hız kesmeden sürdüreceğiz” dedi.

Almanya’ya girecek

Otomotiv sektöründe gerek mühendislik tecrübesi, gerekse de 60 yıllık mirası ile öne çıkan Ford Trucks, yurtdışı yapılanmasına ağır adımlarla ilerliyor. Firma, diğer yandan müşterilerine sunduğu yeni ürün ve hizmetlerle iç pazardaki büyümesini sürdürüyor.

YÜKSELİŞE DEVAM

Türkiye ağır ticari pazarı ekseninde Ford Trucks’ın ilk 3 aydaki performansını ve global büyüme planlarını Genel Müdür Yardımcısı Serhan Turfan paylaştı. Korona Virüs salgını ile birlikte inişlerin ve çıkışların yaşandığı zorlu ancak başarılı bir dönemi geride bıraktıklarını ifade eden Serhan Turfan, “Fiziksel yapılan birçok alışveriş e-ticarete kayarken, bu da doğal olarak lojistik ve nakliye ihtiyacını artırdı. Korona Virüs salgını etkisine paralel olarak, özellikle kamyon, çekici talebinde artış devam ediyor. Ağır ticari endüstrisi, 2021’e büyüme ivmesiyle başladı. Bu büyümenin devam edeceğini öngörmekteyiz. 2021 yılı ilk çeyrekte 6 bin 100 adet satışa ulaşan ağır ticari pazarı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 150 büyüme gösterdi. Çekici segmenti yüzde 66’lık pay ile bu büyümede önemli rol oynadı. Ford Trucks olarak biz de 2021 yılına hızlı bir başlangıç yaptık. İlk 3 ay sonunda yüzde 30’un üzerinde pazar payı elde ettik” dedi.

PERFORMANSI İYİ

Ford Trucks’ın uluslararası pazarlarda satış rakamlarının güçlendiğini belirten Turfan, konuşmasına şöyle devam etti: “Uluslararası pazarlarda satış adetlerimizi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 137 artırarak en yüksek ihracat adetlerine ulaştık. Global büyüme planlarımızı ise hız kesmeden sürdürdük. Orta ve Doğu Avrupa’daki genişlememizi 2018’de tamamladık. Batı Avrupa’daki yapılanmamıza ise 2019’da İspanya, Portekiz ve İtalya’daki distribütörlerimizi atayarak başladık. Mart ayında Belçika’daki ilk distribütörümüzü atayarak pazara girdik. Sırada Almanya, Fransa, Hollanda ve Lüksemburg var. Özellikle, Almanya bizim için en önemli pazarlardan biri ve buradaki görüşmelerimizde son faza geçtik. Çok kısa bir süre içinde Almanya pazarına girmeyi hedefliyoruz.”