Otomotiv
Giriş Tarihi : 30-04-2021 21:03   Güncelleme : 30-04-2021 21:03

Romanya’ya da veriyoruz!

Otomotiv üreticilerinden Karsan, elektrikli ürün gamıyla Avrupa kentlerinin tercihi olmaya devam ediyor. Karsan, Mangalia kenti için açılan elektrikli toplu taşıma aracı ihalesini de kazandı. İhalenin tek kazananı olarak Mangalia Belediyesi ile sözleşmeye imza atan Karsan, bu kapsamda 10 adet Atak Electric otobüsü kentin kullanımına sunacak.

Romanya’ya da veriyoruz!

Türkiye’deki fabrikasında ulaştırma çözümleri sunan Karsan, ihracat pazarlarında elektrikli ürün ailesiyle de büyüyor. Ürün yelpazesindeki yüzde 100 elektrikli araçları ve yaygın satış-servis ağıyla Avrupa şehirlerinin tercihi olan marka, son olarak Romanya’nın Mangalia kenti için düzenlenen elektrikli toplu taşıma araçları ihalesinin de tek kazananı oldu.

BÜYÜK OYUNCU

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Karsan CEO’su Okan Baş, Avrupa ülkelerinin markaya olan ilgisini karşısında heyecanlandıklarını ifade etti. Yurtdışında kazandıkları ihaleler ile ülke ekonomisinin büyümesine katkıda bulunduklarını ifade eden Baş, çağın ihtiyaçlarına göre araç geliştirmeye devam edeceklerini söyledi. Baş, “Karsan sahip olduğu ürün gamıyla, Türk otomotiv sektörünün ihracatını desteklemeye devam ederken, elektrikli araçlarda global bir oyuncu haline geldi. Bu da ülkemizin vizyonuna katkı sağlıyor. Bugün pek çok Avrupa ülkesinde toplu ulaşımda elektrikli ürünlerimizle dönüşümün önemli bir parçası haline geldik. Son olarak Romanya pazarında elektrikli araç alanında büyümemizi sürdürüyor olmaktan dolayı mutluyuz” dedi.