Otomotiv
Giriş Tarihi : 01-05-2021 00:20   Güncelleme : 01-05-2021 00:20

Adımları çok cesur

Otomotiv üretim şirketlerinden Otokar, ilk çeyrekte cirosunu yüzde 91 artırdı. Şirket, bu başarı karşısında 877 milyon TL’lik bir ciro elde etti. Global bir oyuncu olma hedefine ulaşmak için cesur adımlarla yoluna devam eden Otokar, net kârını ise 107 milyon TL seviyesine yükseltti.

Adımları çok cesur

Fikri mülkiyet hakları kendine ait ürünleriyle 5 kıtada 65’ten fazla ülkede faaliyet gösteren, Türkiye’nin öncü otomotiv ve savunma sanayi şirketi Otokar, 2021 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarını paylaştı. Salgının etkilerine rağmen global bir marka olma hedefi ile çalışmaların devam ettiğini vurgusu yapıldı.

EKİBİN BAŞARISI

Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, “Çalışanlarımızın sağlığını korumak, işimizin devamlılığını sağlamak, salgının etkisini azaltmak ve yayılmasını engellemek için gerekli tüm tedbirleri aldık. Bu zorlu süreçte iş ortaklarımızın daima yanında olmayı ve kullanıcılarımızla iletişimimizi sürdürmeyi ihmal etmedik. Tüm koşullara rağmen yeni anlaşmalara imza attık. Güvenli üretim uygulamalarımız ve zamanında alınan önlemler sayesinde üretimde aksamalar yaşamadan, aldığımız siparişlerin teslimatlarına odaklandık. Bu gelişmeler sonucunda önceki yılın aynı dönemine kıyasla ilk çeyrekte yüzde 91’lik artışla 877 milyon TL ciro elde ettik. Net kârımızı ise 107 milyon TL seviyesine yükselttik. Bu zor dönemde Otokar’ı başarılı iş sonuçlarına ulaştırmada en büyük güç, çalışanlarımızdır. Önümüzdeki dönemde ticari araçlarda yurt içindeki güçlü pazar pozisyonumuzu koruyarak ihracata odaklanmaya devam edeceğiz” dedi.