Dernekler
Giriş Tarihi : 06-05-2021 11:12   Güncelleme : 06-05-2021 11:12

Geleceğine sahip çık!

Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nin seçimlerine sayılı günler kala firma sahiplerinin bir araya gelerek kurduğu Birlikte Güçlüyüz Platformu, mevcut yönetime karşı açık ara önde yoluna devam ediyor. Başkan adayı Fevzi Çakmak, “Yeniden değişim ve birlik beraberlik parolasıyla çıktığımız bu yolda tüm sektörü kucaklayacağımızı belirtiyor, bütün üyelerimizi sektörün geleceğine sahip çıkmaya davet ediyorum” dedi.

Geleceğine sahip çık!

UND’nin 40’ıncı Genel Kurulu, her hangi bir terslik olmaması durumunda 2 Haziran 2021 tarihinde yapılacak. Yeni dönem yönetiminin de seçileceği genel kurul da mevcut yönetim ile birlikte firma sahiplerinin bir araya gelerek kurduğu Birlikte Güçlüyüz Platformu yarışacak. UND Birlikte Güçlüyüz Platformu olarak yönetime bir yıl önce talip olduklarını dile getiren başkan adayı Fevzi Çakmak, şeffaflıkla, ortak akılla ve çözüm odaklı yönetilen ve tüm sektörü kucaklayan güçlü bir UND yaratmak için yola çıktıklarını söyledi. Çakmak, “Derneğimizin 2020 yılında olması gereken genel kurulu, salgın nedeniyle ertelendi. Aradan geçen süreç boyunca, tüm bölgelerde meslektaşlarımızla fikir teatisinde bulunduk. Sorunları ve çözüm önerilerini tespit ettik” ifadesini kullandı.

ÇELME TAKIYORLAR

Birlikte Güçlüyüz Platformu sözcüsü ve UND başkan adayı Fevzi Çakmak, mevcut yönetimin kendilerini engellemek için bir takım ayan oyunlarına başvurduğunu iddia etti. Çakmak, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında, “ Genel Kurul takvimi netleşince çalışmalarımızı hızlandırdık. İstanbul’la birlikte tüm bölgelerde organizasyonumuzu tamamladık. Ne var ki, zaman zaman bazı zorluklarla da karşılaşıyoruz. Örneğin UND’nin web portalinde üyelerimizin iletişim ve dernekteki temsilci bilgilerinin olduğu bölüme yaklaşık iki ay önce erişim engellendi. 1 Nisan 2021 tarihinde, dernek yönetim kuruluna resmi dilekçe ile başvurarak önümüzdeki genel kurulda oy kullanabilecek üyelerimizin listesini talep ettik ama maalesef ret cevabı aldık. Tüm bu zorluklara rağmen çalışmalarımız hızla devam etmekte ve meslektaşlarımızın destek ve teveccühü gün geçtikçe artmaktadır. Yeniden değişim ve birlik beraberlik parolasıyla çıktığımız bu yolda tüm sektörü kucaklayacağımızı belirtiyor, bütün üyelerimizi sektörün geleceğine sahip çıkıp demokratik haklarını kullanmak üzere genel kurula katılmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

ARZULANAN YÖNETİM

Sivil toplum kuruluşlarında demokrasinin esas olduğunu hatırlatan Çakmak, şöyle devam etti: “Mevcut dernek yönetimince bölge üyelerine gönderilen yazılarda yeni dönem yönetim kurulu ve diğer dernek organlarına adayların mevcut yönetimce belirlenmiş sınırlı sayıdaki Bölge Çalışma Gruplarınca seçileceği belirtildi. Mevcut yönetimin bizim çalışmalarımızı ve adaylığımızı yok sayarcasına gelecek dönem için, derneğin resmi organlarını da kullanarak, böyle bir yol izleyip algı yaratmaya çalışmasını etik bulmuyoruz. STK’larda demokrasi esastır. Dernek üyesi her meslektaşımızın yönetime ya da diğer organlara özgürce aday olması en tabii hakkıdır. Mevcut Yönetimin diğer adaylara eşit şartlarda yarışma hakkı tanıması ve gerekli kolaylık ve hoşgörüyü göstermesi hem demokrasi hem de birlik beraberlik açısından son derece önemlidir. Genel kurulda yönetim ve diğer organlara aday olacak arkadaşlarımız, önümüzdeki günlerde bölgesel tüm üye firmalarımızın en geniş katılımı ile istişare edilerek belirlenecektir. Böylece sınırlı sayıda üyenin karar verdiği adaylar değil, en geniş katılımlı ve en geniş temsili sağlayacak, değişim ruhuna inanan yeni adaylar ortaya çıkacaktır.”