Dernekler
Giriş Tarihi : 12-05-2021 19:53   Güncelleme : 12-05-2021 19:53

Başkanlar da “yeter artık” diyo!

Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nin 40’ıncı genel kuruluna sayılı günler kala ortalık hareketlenmeye başladı. Derneğin yaşayan başkanlarından 3’ü, Çetin Nuhoğlu’na bir mektup yazarak, “yeter artık aday olma. Biz sana uyduk, sende değişime ayak uydur. Gel artık köşen hazır” dediler.

Başkanlar da “yeter artık” diyo!

1974 yılında bir elin parmaklarını geçmeyen nakliyecinin kurduğu UND, bugün nakliyecilerin çatı kuruluşu olarak sektöre yön veren bir dernek konumuna geldi. Hayri Ekinci ile çıkılan yolda Saffet Ulusoy ile 22 yıl devam edildi. Ardından Çetin Nuhoğlu sektöre yön verdi. Daha sonra Tamer Dinçşahin ve Engin Özmen Derneğe başkanlık yaptı. RODER Başkanı Necmi Çobanoğlu ise birleşme sonrası derneği genel kurula kadar yönetti. Tüzük gereği Engin Özmen bir dönem daha başkan olacakken, Ulaşım Gazetesi’nin “Onlar istifa etmekle aklandılar mı ki?” başlıklı haberi sonrası, daha önceden aday olmayacağını duyuran Çetin Nuhoğlu bir anda adaylığını açıkladı ve rakipsiz girdiği 3 dönemdir de başkanlığı başarılı bir şekilde yürütüyor. Şimdi ise derneğin yaşayan 3 başkanı, aday olma çağrısında bulundu.

İNANDIK VE BİRLİKTEYDİK!

Tamer Dinçşahin, Engin Özmen ve Necmi Çobanoğlu imzası ile gönderilen mektupta Çetin Nuhoğlu’na inandıkları için 22 yıllık başkanları Saffet Ulusoy’u terk ettiklerini ve “Çözüm istiyorsan, katılmak zorundasın” sloganı ile 20 yıl önce Çetin Nuhoğlu’nu başkan seçtiklerini hatırlattılar. Nuhoğlu’nun derneğin başkanlığına getirilmesiyle birlikte sektörde bir sinerji olduğuna vurgu yapan başkanlar, “Değişim heyecanı ve birlikteliğin yarattığı sinerji ile UND, ulusal kalite ödülü aldı. Katılımcı yönetim modeli ile yönetilerek, kurumsal hedefleri doğrultusunda ilerledi. İcra kurulu, çalışma gurupları ile kamu ve diğer STK’lara örnek oldu. Uluslararası işbirlikleri ile ses getiren dernek haline geldi. Başkanlığınızın bu ilk dönemlerinde; başta eğitim olmak üzere, yaptığınız diğer özverili çalışmalar ve sektöre kazandırdığınız muhtelif katkılar için sektörümüz zatıâlinize her daim minnettar olacaktır” denildi.

SEN KOYDUN, SEN DELDİN!

Çetin Nuhoğlu’nun kurulsallığı pekiştirmek adına dernek tüzüğüne koydurduğu ve üyelerin büyük bir heyecanla kabul ettiği “bir başkan en çok 2 dönem başkanlık yapabilir” ilkesini 3 başkan mektubunda Çetin Nuhoğlu’nun tekrardan seçilebilmesi için kaldırttığını iddia etti. Son dönemde sıkıntı yaşandığını ifade eden başkanlar, “Maalesef derneğin kurumsal yapısı zayıfladı ve o tarihten itibaren UND’nin kamu, STKlar ve üyeler ile ilişkileri zarar görmüştür” denildi.

SEÇİLECEK DE BİZDEN BİRİ!

“Bizler UND’ye başkanlıklarını yapmış sektör mensupları olarak, tıpkı 20 yıl önce olduğu gibi UND’nin 40’ıncı genel kurulunda da yeniden bir değişime ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz” diyen başkanlar, mektubunda aynen şu ifadelere yer verdi: “Küresel salgın, dijitalleşme, uluslararası rekabet ve dünya ticaretinin yönü sektörümüzü her geçen gün daha da stratejik bir konuma ve dolayısıyla çok hızlı bir değişime zorlamaktadır. UND yönetiminin yenilenmesi, dönüşmesi, ortak akıl ile ilerlemesi, kamu, STK ve üyeler ile ilişkilere yeniden ivme kazandırılması kaçınılmazdır. Bu bağlamda; dernek üyemiz ve eski genel sekreterlerimizden Fevzi Çakmak’ın önderliğinde yönetime talip olduğunu açıklayan Birlikte Güçlüyüz Platformu’nun adaylığını çok anlamlı buluyor ve destekliyoruz. Sizden UND’nin önümüzdeki 40’ıncı genel kurulunda aday olmayarak yeni yöneticilerin yolunu açmanızı, bundan sonrada sektörde duayen bir ağabey olarak bizler gibi derneğin geçmiş başkanları köşesindeki saygın ve onurlu yerinizi almanızı bekliyoruz.”