Dernekler
Giriş Tarihi : 13-05-2021 11:55   Güncelleme : 13-05-2021 11:55

Birol Özcan: Gerçekçi olalım

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Av. Birol Özcan, sivil toplum kuruluşlarının lobi faaliyetleri dışında hiçbir yaptırımlarının olmadığını söyledi. Başkan Özcan, “Birlikten güç doğar. Bu birlikteliğin gücü ile de STK’lar, kamu ile üyeleri arasında köprü görevi görür” dedi.

Birol Özcan: Gerçekçi olalım

Korona Virüs salgını tüm dünyayı etkisi altına aldı. İnsanlar sağlık derdine düşerken, ticarette eksi yönde seyretmeye devam ediyor. Özellikle kapanma ve kısıtlama dönemlerinde esnaf, bir takım giderlerini devletin karşılamasını talep ederken, dernek ve federasyonlarında bu konuda çalışma yapmasını arzuluyor.

DURUM ORTADA!

Ulaşım Gazetesi’ne açıklama yapan TOFED Başkanı Av. Birol Özcan, “İlgili bakanlıklarla görüşerek sektörümüzün içinde bulunduğu durumu sık sık dile getiriyoruz. Bazı illerimizde belediye başkanlarımız da sektörümüze destek olmak için işlettikleri otogarlarda yazıhane kiraları almayarak katkı sunuyorlar. Camiamız adına kendilerine teşekkür ediyorum. Otobüs biletlerindeki indirim veya promosyon konusu tamamen bankanlık ile firma arasındadır. Hiçbir dernekler veya federasyonlarılar fiyat teklifini alamaz. Firmalar bakanlığa müracaat eder, fiyat teklifi alır. Bu promosyon olayı firmaların kendi özerkliği, kendi inisiyatifi içindedir. Yani federasyon başkanı, dernek başkanı bunun kararını verme hakkına sahip değildir. Bu konuda kimse boş konuşmasın. Hiçbir dernek başkanı, federasyon başkanı bunu yapamaz. Yaparım diyen STK temsilcileri de kendini ve sektörü kandırır. Bir firma temsilcisi gelir ve fiyat konusunu bakanlıktan kendisi talep eder. Dernek veya Federasyon başkanı da o firma hakkında açıklamasını yapar. Bu konuda firmalar adına asla konuşamaz” ifadesini kullandı.