Dernekler
Giriş Tarihi : 29-05-2021 13:08   Güncelleme : 29-05-2021 13:11

Güçlenerek büyüyor!

Türkiye ekonomisinin lokomotifi konumundaki lojistik sektöründe dernek seçim heyecanı doruğa ulaştı. 2 adayın yarıştığı UND seçimlerinde, sektör mensuplarının değişime olan inancı katlanarak artıyor. Başkan adayı Fevzi Çakmak, “Biz sektörel birlik ve beraberliği savunuyoruz. Birlikte güçlüyüz, biz taşıyoruz ve derneğimizi de biz yöneteceğiz” dedi.

Güçlenerek büyüyor!

Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nin (UND) 40’ıncı genel kurulu, herhangi bir terslik olmaması durumunda 15 Haziran 2021 tarihinde yapılacak. İstanbul Green Park otelde yapılması planlanan genel kurula, firma temsilcilerinin yoğun katılım göstermesi tahmin ediliyor. UND 40’ıncı genel kurulunda mevcut başkan Çetin Nuhoğlu ve Birlikte Güçlüyüz Platformu’nun sözcüsü Fevzi Çakmak, yeni dönem yönetimi için yarışacak.

YOĞUN SEVGİ SELİ

Seçim çalışmalarını 2020 yılının başından beri yürüten Birlikte Güçlüyüz Platformu sözcüsü Fevzi Çakmak ve Ali Çiçekli, Türkiye genelinde ziyaret edip, elini sıkmadığı firma yöneticisi bırakmadı. Hatay programının ardından İstanbul’a dönüş yapan Fevzi Çakmak, açıklamalarda bulundu. Ali Çiçekli ile birlikte 8 gün boyunca Mersin, Hatay ve Gaziantep’teki firma sahipleri ile bir araya geldiklerini ifade eden Çakmak, “Korona Virüs salgını nedeniyle meslektaşlarımızın sağlığını düşündük. Bölgelerimizde geniş katılımlı tek bir toplantı yapmak yerine küçük guruplar halinde yüzlerce söyleşi toplantıları yaptık. Nakliyeci firma sahiplerimiz bizi kucakladı, bizde onları kucakladık. Sektörümüzün içinde bulunduğu durumu değerlendirdik ve çözüm yollarını tartıştık. Güney bölgemizde başta frigorifik taşıma olmak üzere bölgedeki taşımacılık sorunlarını istişare ettik. Zira bölgede yoğun bir soğuk zincir taşımacılığı var. Bunun kesintiye uğramaması için özel olarak sahiplenilmesi lazım. UND sektörümüzün çatı derneğidir. Söylediğim gibi, biz taşıyoruz ve derneğimizi de biz yöneteceği” dedi.

DEĞİŞİM İSTİYORLAR

Sektörün yaşadığı sorunlardan arındırılarak hak ettiği noktaya ulaştırılması için firma sahiplerinin değişimden yana olduğunun altını basa basa çizen Fevzi Çakmak, “Gittiğimiz bölgede çok fazla sayıda nakliyeci meslektaşımız var. Yönetime geldiğimizde tüm meslektaşlarımızı derneğimiz çatışı altında toplayacağız. Ziyarette üyelerimizden çok yoğun ilgi ve teveccüh gördük. Toplantılarda üyelerimiz değişim istediklerini bizzat haykıra haykıra söyledi. Üyelerimizin gözbebeklerine baktığımızda 2001 seçimleri öncesindeki gibi, değişim isteğini ve heyecanını çok net olarak gördük. Sektör, derneğinin başında artık firma sahibini, yani bizzat taşımacılık mesleğini icra eden birisinin olmasını istiyor. Doğal olanı da doğru olanı da budur zaten!. Değişim heyecanı ile demokratik hizmet yarışından zaferle çıkacağımıza inanıyorum. Birlikte Güçlüyüz ekibi ile beraber yola çıktık. Sektörümüzü de geleceğe birlikte taşıyacağız. Ne söylenirse söylensin, hiçbir şekilde ayrıştırıcı ve ötekileştirici bir dil söylemi ve eylemi içerisinde olmayacağız. Çünkü biz birlikte güçlüyüz” ifadesini kullandı.

HABER: Ayşem ERŞAHİN – Ulaşım Gazetesi