Dernekler
Giriş Tarihi : 29-05-2021 23:54   Güncelleme : 29-05-2021 23:54

Biriz, birlikteyiz daha güçlüyüz

Ulaşım Gazetesi’nde UND seçimleri ile ilgili açıklama yapan Özer Nakliyat’ın sahibi Abdullah Özer’e, Trabzon merkezli Reisoğlu Nakliyat’ın sahibi Önder Reis cevap verdi. Reis, “Elbette ki nakliyeciler derneğini taşımacılar yönetmeli, tedarikçiler değil” dedi.

Biriz, birlikteyiz daha güçlüyüz

HEMŞERİM SHOW PEŞİNDE

Reisoğlu Nakliyat’ın sahibi Önder Reis, yaptığı açıklamada aynen şu ifadeleri kullandı: “Bölgemizi temsilen UND Yönetim Kurulu Üyesi görevinde bulunan arkadaşımızın bugün gazetenize yaptığı talihsiz açıklamayı şaşkınlıkla okudum. Kendisi UND Yönetimine bölge nakliyecilerinin desteğini alarak gitmemiştir. Bölge desteğini alan arkadaşımızı Çetin Başkan muhtemelen ticari rekabetten yada kaygıdan dolayı listeye almamış, yerine nakliyecinin çoğunlukla desteklemediği bu arkadaşımızı almıştır. Bu arkadaşımız çoğu kez sayın Başkan’ın ve Yönetim Kurulu’nun bilgisi olmadan kendi başına hareket etmektedir. Bu karmaşıklık içerisinde de sorunlarımız çözülememektedir. Bunun zararını da nakliyeci meslektaşlarımız ile Türk dış ticareti görmektedir. Örneğin daha çok yakında bireysel olarak Bakanlık önünde bir eylem yapmış ve ne hikmetse o eyleme Sayın başkan ve yönetim kurulunu üyelerini tam kadro olarak yanında görmedik. Dolayısıyla eylem ciddi bir ses getirmemiş, basit bireysel bir show olarak kalmış ve nakliyecilerimizin sorunlarının çözümüne katkı sağlamamıştır.

RAHATSIZ OLDULAR

Ülkemiz kara nakliyecisinin son yıllarda UND’ye maalesef güveni azalmıştır. Son yıllarda, ülke genelinde yetki belgeli nakliyeci firma sayısının artmasına rağmen dernek üye sayısındaki azalma ve üye olanların da çoğunlukla aidat ödememesi bu güvensizlikten kaynaklanmaktadır. Görünen o ki, sorunlara ortak çözüm bulma anlayışından süratle uzaklaşılmakta, ben olgusuyla hareket edilmektedir. Çözüme kavuşsun yada kavuşmasın sonuç önemsenmeyerek, ben yaptım mantığıyla show yapılmaktadır. Bu arkadaşımız yakın tarihte sosyal medyadan yaptığı açıklama ile UND Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa ettiğini söyleyerek show yapmıştır. Hatta istifasında UND’yi de katarak sorunlara çözümcü olarak yaklaşılmadığını ifade etmiştir. Bugünkü açıklamasında ise yönetime ve sayın Başkan’a methiyeler düzmektedir. Bu nasıl bir çelişkidir? En son 2017 Genel Kurulunda bir daha aday olmayacağını kesin olarak söyleyen Çetin Başkan, Birlikte Güçlüyüz Grubunun varlığından rahatsız olmuş ve seçime kısa bir süre kala zoom toplantılarına başlamıştır. Toplantılarda üyelerimize ‘hepiniz benim müşterimsiniz’ diyerek dernek ile ticari şirketini karıştırmıştır. Hatta son günlerde kendi ticari şirketinin çoğu yöneticisini bölgelere sürerek seçimde kendisi adına seçim propagandası yaptırmaktadır. UND Başkanlığı ile kendi ticari şirketinin nasıl bir ilişkisi var ki bunu yapmaktadır? Bunun üzerinde düşünülmesi gerekmez mi?

BİZ YÖNETECEĞİZ

Çetin Başkan’a bugüne kadarki hizmetleri için teşekkür ediyor ve şükranlarımızı sunuyorum. Ancak artık derneği bir nakliyecinin yönetmesi, ortak aklın hakim olması gerektiği için Birlikte Güçlüyüz diyerek yönetime talip olan meslektaşlarımla birlikte oldum. ‘Biz taşıyoruz, Biz yöneteceğiz’ sloganından kendisi de taşımacı olan yönetim kurulu üyesi hemşerimin alınmasına gerek yoktur. Keza taşımacılık mesleğini bizzat icra eden hiçbir meslektaşımız bu söylemden alınmaz. Elbette ki nakliyeciler derneğini taşımacılar yönetmeli, tedarikçiler değil. Yani mesela yarın bizlere akaryakıt yada lastik satan bir tedarikçi de derneği yönetmeye kalkışırsa, bu doğru olabilir mi? Nasıl ki ben taşımacı olarak treylerciler yada lastikçiler derneğini yönetemezsem, benim derneğimi de benim bir meslektaşım yönetmelidir. Buradaki sloganın temel anlamı budur ve gayet nettir.

DAMDAN DÜŞTÜK

UND, Türk nakliyecilerin menfaatleri doğrultusunda çalışmalıdır. Toplantılarda nakliyecileri yurt dışında yatırım yapıp yabancı plakalı araç alımı konusunda teşvik etmemeli, bu yatırımları yapan nakliyecileri de tebrik etmemelidir. UND, milli sermayenin ve yatırımın ülkemizde yapılmasını teşvik ederek lojistik, dış ticaret, milli istihdam ve ekonomiye hizmet etmeli, Türkiye’deki lojistik şirketlerinin en büyük destekçisi olmalıdır. UND, 47 yıllık bir meslek kuruluşu olarak çok köklü bir dernektir. Bir çok sektöre direk yada dolaylı etki eden, bir çok Bakanlıkla işbirliği içinde çalışmalar yürütmesi gereken bir STK’dır. Sayın Cumhurbaşkanımızın, 15 yıl bu derneği yönetmiş Dernek Başkanının ismini hatırlaması gayet doğaldır. Nakliyecilerin yurt içinde ve dışında karşılaştığı sorunları, önerileriyle birlikte ilgili makamlarda çözümlerini ancak kendilerinin arayabileceği düşüncesiyle Nasreddin Hoca’nın damdan düşme hikayesini hatırlatmak isterim. Türk nakliye sektörünü ancak hep birlikte ve güçlü olursak ileriye taşıyabiliriz. Değişimle birlikte gelişeceğiz ve yeni konjonktüre göre sağlam projelerle sektörü daha ileriye taşıyacağız.