Dernekler
Giriş Tarihi : 30-05-2021 21:42   Güncelleme : 30-05-2021 21:42

Aynaya baktı!

Uluslar arası Nakliyeciler Derneği’nin 40’ıncı genel kurulu 15 Haziran 2021 tarihinde yapılacak. Derneğin seçimli olağan genel kurul öncesi Trabzon merkezli nakliye firma sahipleri atışmaya başladı. “Birileri gibi menfaat içinde kimseyi satmadım” diyen Özer Nakliyat’ın sahibi Abdullah Özer’e Reisoğlu Nakliyat’ın sahibi Önder Reis, “Elinde çekiç olan, herkesi çivi olarak görür” dedi.

Aynaya baktı!

UND ve Ticaret Odası’nın hizmet için birer araç olduğunu dile getiren Önder Reis, daha önceki yıllarda kendisinin UND yönetim kurulu için asla aday olmadığını, ancak sektör temsilcisi dostlarının listeye adını yazdığını iddia etti. Reis, UND başkanının ise Ticaret Odası seçimlerinde tarafsız olmadığı için dernek üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

HİZMET, ÇIKAR DEĞİL!

Abdullah Özer’in açıklaşamalarına karşı yazılı bir açıklama yapan Önder Reis, aynen şu ifadelere kullandı; Ticaret Odası, üyelerine hizmet için vardır. Çıkar sağlama yeri değildir. Meslek grubumuzdan münferit olarak sorunları tarafımıza bildiren üyelerimizin yanı sıra ulusal anlamda sorunlarla mücadelede TOBB ile istişare halinde mücadelemizi olanca hızıyla sürdürmekteyiz. Türkgözü ve Çıldır Aktaş sınır kapılarının, ticari araç geçişlerinde 7*24 sistemiyle çalışmasının sağlanması sonuçlandırdığımız çalışmalara birer örnektir. Asya kıtasındaki bir kısım ülkelerden alınan akaryakıtın vergi iadesinin alınması ise devam eden çalışmalarımıza örnek gösterilebilir.

NOKTAYI KOYDU

UND’ye yeniden üye oluşuma, yakın tarihte sektörümüz adına güzel hizmetlerde bulunacağına inandığım, sektör için bir kazanç olarak gördüğüm ve tam destek verdiğim, değişim isteyen Birlikte Güçlüyüz grubunun varlığı vesile olmuştur. Son olarak; dernek, para kazanma amacı dışında olmak üzere, belirli ve ortak bir amacı gerçekleştirmek üzere bir araya gelmiş insanların oluşturduğu bir meslek kuruluşudur. Yönetim kurulu üyesinin kurul kararı olmaksızın, birlikte olma, birlikte hareket etme olgusundan uzak, tek başına düşünme, karar alma ve eylemde bulunması çözüme çok uzak kalmakta ve maalesef bireysel showa dönüşmektedir. Güçlü olmak için birlik olmak, doğruyu bulmak için istişare yapmak, çözüm için tüm gücümüzle birlikte çalışmak gerektiği düşüncelerimle, tartışmanın gönül kırıcı boyutlara ulaşmadan ve bunu sektör açısından faydalı bulmadığımdan daha fazla sürdürmeyeceğimi belirtirim.