Dernekler
Giriş Tarihi : 07-06-2021 19:20   Güncelleme : 07-06-2021 19:20

UTİKAD yönetimi koltuğa sarıldı

Lojistik sektöründe kurumsal kimliği ile adından sıkça söz ettiren UTİKAD’ta, yönetim koltuğa sarılarak günü kurtarmanın peşinde. Derneğin 38’nci seçimli olağan genel kurulunun 15 Eylül tarihinde yapılacağı duyuruldu. Koltuğu bırakmak istemeyen yönetimin bahanesi ise Korona Virüs salgını oldu.

UTİKAD yönetimi koltuğa sarıldı

Kasım 2020 tarihinde yapılması planlanan Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği’nin (UTİKAD) genel kurulu, İçişleri Bakanlığı’nın Korona Virüs tedbirleri kapsamında Şubat sonuna ertelendi ve 7 Nisan 2021 tarihi olarak açıklandı. Anılan tarihlerde bir türlü yapılamayan derneğin genel kurulu, yönetim kurulunun aldığı kararla 15 Eylül 2021 olarak açıklandı. Derneğin bazı üyeleri ise sürekli bir şeyleri bahane ederek seçimden kaçan yönetimin, koltuğa yapışlığını ve bununda derneğin kurumsal yapısına zarar verdiğini iddia ediyor.

YA EYLÜL’DE PATLARSA!

Genel kurulda mevcut yönetimin içinden Ayşem Ulusoy ile Geçmişten Geleceğe UTİKAD ekibinin adayı Özdemir Turan yarışacak. Derneğin 499 üyesi bulunuyor. Sektörün daha ileri gitmesini arzulayan derneğin genç üyeleri, değişimden yana. Yani Geçmişten Geleceğe UTİKAD ekibinin seçilme şansı, mevcut yönetimden daha yüksek gibi gözüküyor. Hal böyle olunca mevcut yönetimde koltuğa sarıldı ve “seçimleri ne kadar geciktirirsem, o kadar kâr” mantığıyla uzattıkça uzatıyor. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Özdemir Turan, “Sosyal hayatın ve yasal düzenlemelerin genel kurulun yapılmasına imkân tanıdığı ve vaka sayılarının azaldığı Haziran ayı, bir fırsat olarak değerlendirilmeliydi. Derneğimiz seçiminin yapılması, şüphesiz sektörümüzün de yararına olacaktı. Çünkü çözülmesi beklenen onca sorunumuz var. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi, yaz dönemindeki normalleşme uygulamaları sonucu Eylül ayında vaka sayılarında artışa neden olma riski göz ardı edilmemeliydi” ifadesini kullandı.

Haber: Hüseyin Karabulut / Ulaşım Gazetesi