Dernekler
Giriş Tarihi : 09-06-2021 13:35   Güncelleme : 09-06-2021 13:35

UND yarışı kızıştı

Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nin seçimli genel kuruna sayı günler kala, Birlikte Güçlüyüz Platformu toplantıları daha da sıklaştırdı. Fevzi Çakmak önderliğindeki Birlikte Güçlüyüz, Bolu ve Düzce nakliyecileri ile bir araya gelerek yapılması gerekenleri anlattılar.

UND yarışı kızıştı

Narven Tesisleri’nde yapılan toplantıya Bolu ve Düzce’li nakliyeciler yoğun sağladı. Samimi geçen toplantıda ilk önce Birlikte Güçlüyüz Platformunun sözcüsü ve başkanvekili adayı Ali Çiçekli, bir sunum yaptı. Değişimin gelişim için şart olduğunu vurgulayan Ali Çiçekli,  “2001 yılındaki değişim ruhunu yeniden canlandırmak için yaklaşık 18 ay önce bu yola çıktık. Tüm bölgelerdeki meslektaşlarımızla sürekli istişare ederek sektörün geleceğine yönelik 32 konu başlığı belirledik” dedi.

ÇETİN NUHOĞLU, ADAY DEĞİLİM DEDİ

Mevcut UND Başkanı Çetin Nuhoğlu’nun düzenlenen yemekte aday olmayacağını kesin bir dille ifade ettiğini açıklayan Fevzi Çakmak, “70’ten fazla dernek üyesi nakliyecilerimizin hazır bulunduğu yemekte mevcut UND Başkanı sayın Çetin Nuhoğlu, yeniden aday olmayacağını net olarak ifade etti. Daha sonra da Birlikte Güçlüyüz Platformunun organizasyon süreci başladı. Derneğimizin 2’nci başkanı, genel sekreterimiz, bir önceki 2’nci başkanımız, önceki Yüksek İstişare Kurulu Başkanımız ve eski Başkanlar adına bir Başkan’ın da olduğu 6 kişilik bir çekirdek kadro ile UND’nin gelecek yönetim anlayışı ve tasarımını konuşup planlamak üzere bir toplantı yaptık. Mart 2020’de yapılması gereken genel kurul yaklaştıkça artık bu hareketin başkanını belirleyip, sektörle paylaşmak gerektiği kanaatine vardık” dedi.

GELECEK İÇİN YOLDAYIZ

“Kurumsal kültürümüze uygun olarak mevcut 2’nci Başkanımıza yeni dönem başkan adaylığını teklif ettik” diyen Fevzi Çakmak, konuşmasına şöyle devam etti: “İlk teklifi yaptığımız 2’nci başkanımız da bundan onur duyduğunu ifade ederek başkan adaylığı teklifini kabul etti. Bir sonraki toplantıda ise 2’nci Başkanımız, Çetin Nuhoğlu’nun yeniden aday olacağını hissettiğini bu nedenle kendisinin adaylığa devam edemeyeceğini ifade etti. Bunun üzerine bizler, kendisi ve genel sekreterin de kadrodan ayrılması üzerine, daha önceden çıktığımız yola devam ettik ve bu günlere geldik” dedi. Sektörün içerisindeki bir nakliyeci olarak taşın altına ellerini koyduklarını ifade eden Fevzi Çakmak, amaçlarının gelecek nesillere daha sağlam ve sürdürülebilir bir meslek ve meslek örgütü bırakmak olduğunu ifade etti. Genel Kurul’da Bolu ve Düzceli meslektaşlarının desteğini isteyen derneği birlikte yöneterek sektöre yön vereceklerini söyledi.