Dernekler
Giriş Tarihi : 10-06-2021 17:38   Güncelleme : 10-06-2021 17:38

Çetin Nuhoğlu; "Verdiklerimizi geri alacağız"

Uluslararası Nakliyeciler Derneği'nin (UND) 40'ıncı genel kuruluna sayılı günler kala mevcut başkan Çetin Nuhoğlu, Kayseri'de Doğu, Güney Doğu ve Akdeniz bölgesinde faaliyet gösteren nakliye firma temsilcileri ile bir araya geldi. Başkan Nuhoğlu “Görüyorum ki Kayseri sektörüne, ekmeğine sahip çıkıyor. Avrupa geçiş ücretlerini geri alacağız” dedi. 

Çetin Nuhoğlu;

UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, Bolu ile başladığı seçim çalışmalarına Kayseri ile devam etti. ABC Nakliyat'ın sahibi Ergun Bilen'in organize ettiği toplantıda sektör temsilcileri UND Başkanı Çetin Nuhoğlu'nu havalimanında karşıladı. Karşılamanın ardından toplantıya geçildi. Toplantıda Başkan Nuhoğlu, sektörün bugününü ve yarınını konu alacak bir konuşma yaptı.

SAYGIN BİR DERNEK

“UND’nin kurumsal yapısı hiçbir sanayi şirketinde, hiçbir hizmet ihracatçısında yoktur. Bu yapı bizi güçlü tutuyor. Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen bu yapı sayesinde güçlü çıktık” diyen Başkan Nuhoğlu, “UND öyle sıradan bir dernek değildir. UND, hem Türkiye’de hem Avrupa’da çok önemli işler yapan ve saygı duyulan, sahadan topladıkları bilgileri kamuya sunan çok aktif olan bir dernektir. Ar-Ge bölümümüzdeki 2 dil bilen, konusunda uzman  çalışanlarımız; Avrupa’dan, Orta Asya’dan, Orta Doğu’dan elde ettikleri tüm gelişmeleri ve bilgileri analiz ediyorlar. Bunları kamuyla paylaşarak gelişmelere karşı sürekli bilgilendirmelerde bulunuyoruz” dedi.

MENFAATLERİN ÖNÜNÜ AÇTIK

“UND sektörel menfaatlerin önünü açar” diyerek açık ve şefaf yönetim anlayışına dikkat çeken Başkan Nuhoğlu, Avrupa’nın en prestijli yönetim modellerine sahip olduğunu kaydetti. “Biz bu sektörün geleceğini tasarlamak zorundayız, bunu yaparken üyelerimizin tüm sektörel sorunlarını çözmek zorundayız” diyen Nuhoğlu, şöyle devam etti: “Bizim proaktif olmamız lazım. Bütün işi kamuya bırakırsak bu sorunların altından kalkamayız. Bu nedenle biz sorunları bulup çözümler geliştiriyoruz. Tam zamanında sevkiyat kritik başarı alanımızdır. Zamanında, uygun maliyetle, ürünleri teslim edersek sektör olarak güçlü oluruz. Firmalarımızın gümrük kapılarında, sınırlarda etkinliğini artırmamız lazım"

"PARAYI GERİ ALACAĞIZ"

Başkan Nuhoğlu, kazanılan Macaristan Davası ile Avrupa Adalet Divanı’nın Türk araçlarından geçiş ücreti alınamayacağı kararı verdiğini belirterek, “Bulgaristan’a verdiğimiz 84 Euro’yu geri alacağız, yetmedi Yunanistan’a ödediğimiz 100 Euro’yu da geri alacağız, yetmedi Çekya belgelerini libere edeceğiz. Biz bunları 2013’ten beri planlıyoruz. Her şey hazır, taşlarımız elimizde sadece bu taşları yerine oturtacağız” dedi. Nuhoğlu, “2013’te göreve gelir gelmez, Avrupa taşımalarındaki sorunların çözümü için harekete geçtik. Avusturya’da 50 araçlık konvoy yaparak bu ülkeyi belgesiz geçtik. Bütün amacımız açacağımız Macaristan Davası’na altyapı hazırlamaktı. Türkiye’de ilk defa Avrupa Adalet Divanı’nda ticari dava açan kurum UND oldu ve davayı kazandık” şeklinde konuştu.