UND’nin 2007-2011 yılları arasında Başkanlık görevini icra eden Tamer Dinçşahin, “Engin Başkan herkes işine baksın derken, doğruyu söylemiş. Başkan çıkmış TOBB UND ile ilgili bir şey söylüyor ve nereden tutulacak bilmiyorum” diyerek yapılan güzel işlerin görülmesi gerektiğini ifade etti.
“İMZAYI BEN ATTIM!”
Tamer Dinçşahin konuya ilişkin yaptığı açıklamasında aynen şu ifadeleri kullandı: “Hani başkan çeşitli projelerden bahsediyor ya? 6 senede bir şey yapılmadı diyor, TOBB UND benim dönemimde yapılan ve imzası atılan TOBB’un kendi dışında bir başka meslek örgütü ile kurduğu ticari bir şirkettir. İlk defa UND ile bir araya gelip bir şirket kurdu. O da bizim dönemimizde, benim başkanlığımda yapılan bir işbirliğidir. Bunda bir takım yönetim kurulu arkadaşlarımızla bu işi yaptık. Hakan Yılmaz, Bahattin Karakuş, Ali Çiçekli vardı. Yani bizim zamanımızda yapılan çok önemli bir projedir TOBB UND.
5 KURUŞ VERMEDİK
Kuruluşta UND elinde olan yazılımla girdi. Para vermedi. TOBB UND’nin kuruluşunda UND’nin sermayesi yazılım, bilgi ve brikim ile müşterisidir. Nedir müşteri de? Kendimiz, yani bizleriz. Şirketin dağılım hissesi ise 51 TOBB, yüzde 49 UND’dir. Daha sonraki dönemde ise şirketin satışı yoktur. Sermaye artırımından azalan kısım var. Yani yüzde 9’luk kısım. Yüzde 49 ile kuruldu şuanda derneğin yüzde 40 hissesi var. Buda neden? TOBB UND de bu işlemleri yapabilmek için devletlere verilen yüksek miktardaki teminatlar var. Bunun karşılığında takibi sermaye artırımı gereken yerde 40 olarak kalmasıdır. Şirkette UND Gürbulak’ın da yüzde 1 hissesi vardı. Bu da kendi oranında pay olarak azaldı. Yani derneğin payı bununla birlikte yüzde 40’dır. Bu para ile arttırılacak bir sermaye artışı değildi. O dönemde UND Gürbulak’ın başında Çetin Nuhoğlu vardı. Para ile artış olsaydı, 8 bin TL konur ve yüzde 1’lik pay korunurdu. Bu pay ayarlamasıydı ve UND Gürbulak’ın da yüzde 1 hissesi 0,80’e düştü. Eğer orada para verilip sermaye artırımı olsaydı, Çetin Nuhoğlu verip arttırırdı.
HERKES KENDİ İŞİNE BAKSIN
4 senelik icraatımız içerisinde TOBB UND ve UND Deniz’i kurduk, UND RODER birleşmesini yaparak sektörü bölünmüşlükten kurtardık. Bir sene içerisinde UND’nin tüm üyelerinin maliyet azaltmaları sağlandığı gibi UN Ro-Ro’nun haksız rekabetten dolayı da fiyatların yüzde 50’lerin üzerinde aşağıya inmesiyle nakliyeciler çok büyük paralar kazandı. Yani rakam Bin 800 Euro’lardan Bin 100 Euro’lara indi. Bu tür olayların içerisine çekilmek istemeyiz. Hepimiz UND için görev aldık. Emeğimizle, ekibimizle bu işleri yaptık. Bu olayların içinde bu şekilde de anılmak bizi mutlu etmiyor. Biz 2001’de başlayan süreçte çok fazla emeğimizin olduğunu bilen kişileriz. 2001 yılında ilk seçim çalışmasının verildiği dönemde emeğimiz fazlasıyla var. İyi bir takım olmadan hiç bir şekilde bu başarı elde edilemez. Bu bir ekip işiydi. Şuanda herkes kendi işine baksın. Sakın biz bir şey söylemiyoruz diye söyleyecek bir şeyimizin olmadığını düşünmesinler.
HERŞEY KAYIT ALTINDA
4 senelik benim dönemimde ekibimle çok güzel projelere imza attık. Benim dönemimdeki ekibim ve benden sonraki Engin Başkanın döneminde görev alan arkadaşlar, Çetin Başkanın dönem de en iyi iş yapacak pozisyonlarda olmazlardı. Biz konuşmayı etik bulmuyoruz ve ondan dolayı susuyoruz. Burada bu konuları hatırlarda yanlış kalmışsa, doğruları hatırlatabiliriz. Yapılanların hakkını vermek lazım. Bunlardan yanlış bahsetmemek lazım, bunların doğrulukları kayıtlar altında hepsi vardı. Sattılar ağır bir kelimedir. Hiç kimseye yakışmayacak bir kelimedir. Bütün başkanlar ve ekibi sektörün ileri gitmesi için elinden gelenin en iyisini yaptılar. Hiç kimse bu kelimeyi hak edecek bir şey yapmadı. Niye Engin Başkanın ekibinde olan arkadaşlar, madem böyle bir şey yapıldı da Çetin Başkanın yönetiminde yer aldılar? Engin Başkan güzel söylemiş; kaç tane ibra geçti. Bu şekilde konuşmak hakikaten etik değil!.
Haber: Serpil Çıracı / Ulaşım Gazetesi