Dernekler
Giriş Tarihi : 14-06-2021 15:38   Güncelleme : 14-06-2021 20:26

İBB otogar yapımında TOFED'e yol verdi

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Sekreteri Mevlüt İlgin, Harem Otogarı’nın taşınacağı bölgeye otogar yapımı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine yol verdiğini açıkladı. İlgin “İBB hiçbir engel çıkartmayacak. Biz yapacağız” dedi.

İBB otogar yapımında TOFED'e yol verdi

İstanbul Anadolu yakasının tarihi otogarı Harem taşınıyor. Filmlere konu olan ve 1970’ten beri İstanbul’a gelen herkesin en az bir kez yolunun düştüğü Harem Otogarı artık Sabiha Gökçen Havalimanı’na yaklaşıp, ikiye bölünerek hizmet verecek. Harem Otogar Dernek Başkanı Kemal Kulaçoğlu Viaport Alış-Veriş Merkezi’nin önünde otogar inşaatına başlarken, TOFED yönetimi de arkasındaki Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 150 dönümlük otogar inşaatı için kazmayı vuracak. Yeni otogarların yapılmasıyla birlikte Harem Otogarı kaldırılacak.

ÖNÜMÜZDE ENGEL YOK!

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan TOFED Genel Sekreteri Mevlüt İlgin, “İstanbul Anadolu Otogarı yapımına yönelik Türkiye Otobüsçüler Konseyi adına girişimlerimiz İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Bakanlıklar nezdinde devam ediyor. Belediyenin bize gösterdiği yerlerden Viaport Alış-Veriş Merkezi’nin yakınında Tarım ve Orman Bakanlığı’na ait olan bir arazi var. Bu arazi bizim tarafımızdan da belediye tarafından da beğenildi. Anadolu yakasına otogarı yapmak için TOFED olarak biz çalışıyoruz. Bu konuda İstanbul Büyükşehir Belediyesi de hiçbir engel çıkartmayacak. Yap işlet devret modeline de karşı çıkmayacak. Sektörün içerisinden çıkacak kooperatif veya şirket otogarı yapacak” ifadesini kullandı.

HÜKÜMET DE DESTEK VERDİ

TOFED Genel Sekreteri Mevlüt İlgin, konuşmasına şöyle devam etti: “AVTER Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yıldırım bu konuyu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a aktardı. O da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu bu konuda koordinasyon sağlaması için görevlendirdi. TOFED heyeti olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştük. Daha sonra Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemir’in iki yardımcısı ile heyetler halinde ayrı ayrı görüşmelerde bulunduk. Hem 2’inci hem de 3’üncü köprüye ulaşım kolaylığı olan 120 dönümlük bir arazidir burası. Yaptığımız görüşmelerde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın da terminal yapılması için talep etmesi kararı verildi. Konum olarak hem şehiriçi hem de şehirlerarası hızlı trenin aktarma merkezi noktasındadır. Sabiha Gökçen havalimanı bağlası yapılarak da ulaşımda işlevi arttırılacak.”