Lojistik
Giriş Tarihi : 17-06-2021 22:26   Güncelleme : 17-06-2021 22:26

İşler açıldı

Korona Virüs ile birlikte artan e-ticaret hacmi, lojistik alanında istihdam yarattı. Sıkıntılı geçen bu süreçte, online alışverişler pek çok sektöre can verdi. Özgü Grup sahibi Muharrem Özyılmaz, “İstihdamın yanı sıra depolama alanlarına da ciddi derecede yatırımlarımız oldu” dedi.

İşler açıldı

Lojistik sektöründe e-ticaret ile iş hacimleri artmaya başladı. Sektör mensupları, talebe cevap verebilmek için başta personel alımları olmak üzere araç yatırımlarına ağırlık verdi.

ESNEK İŞ GÜCÜ

Özgü Grup, lojistik sektöründe oluşan iş gücü ihtiyacı için alternatif iş modelleri geliştirdi. Şirket sahibi Muharrem Özyılmaz, “Lojistik konusundaki tecrübelerimiz ışığında uzun yıllardan bu yana sektörün insan kaynakları ihtiyacına alternatif çözümler üretiyoruz. Katma değerli hizmetler başlığı altında sunduğumuz manipülasyon, hat besleme ve paketleme hizmetlerini içeren ürünümüz ve esnek iş gücü hizmetimiz ile e-ticaret müşterilerimize hızlı çözümler sunabiliyoruz” dedi.

SEKTÖR KAZANIYOR

Nihai tüketici için e-ticarette en önemli konulardan birinin hız olduğunun altını çizen Özyılmaz, şöyle konuştu: “Tüketiciye hızla ulaşmak isteyen müşterilerimizin ihtiyaçlarına uygun olarak Mart 2020’den bu yana istihdamımızı yüzde 20 artırdık. 3 bin 500’ü aşan çalışanımız ile müşterilerimizin dönemsel taleplerini karşılıyor, onları ek maliyetten koruyoruz. İstihdam konusunun yanı sıra, depolama alanlarına da yatırım yapıyoruz. 70’e yakın lokasyonda sürdürdüğümüz lojistik faaliyetlerimiz çerçevesinde 20 farklı il de 400 bin m2’yi aşan kapalı depo alanı kapasitemizi 2021 yılı içinde geliştirmeyi planlıyoruz. Bu sayede sektöre ivme kazandırmayı hedefliyoruz.”