Otomotiv
Giriş Tarihi : 18-06-2021 16:17   Güncelleme : 18-06-2021 16:17

İşi artık robotlar yapıyor

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte insan iş gücünün yerini robotlar almaya başladı. Üretimden hizmet alımına kadar önemli bir yer edinen robotlar, şimdi de OTAM bünyesinde. OTAM; beyaz yaka, mavi yaka derken dijital yaka robot personel dönemini de başlattı.

İşi artık robotlar yapıyor

Otomotiv endüstrisine üç vardiya şeklinde hizmet veren Otomotiv Teknolojileri Araştırma Geliştirme Merkezi (OTAM), dijital yaka robot personellerin istihdamına yönelik çalışma başlattı. OTAM Genel Müdürü Ekrem Özcan, dijital yaka robot personelin hem laboratuar da yürütülen Ar-Ge ve test çalışmalarının aralıksız şekilde devam etmesine katkı sağlayacağını hem de personelin verimliliğini daha üst düzeye taşıyacağını söyledi.

GÜVENLİ ÇALIŞMA

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Ekrem Özcan, “Robot personel; Murat Ayrancı, Emre Çekiç ve Orhan Gazi Hafif tarafından kurulan Speedy Market adlı girişim tarafından geliştirildi. Robot personele mobil uygulama üzerinden kolayca talimat verebiliyorsunuz. Verilen talimatın ardından ilgili bölüme giden robot personel, istenen ürünleri, evrakları, cihazları teslim alıyor. Binanın kat planlarına ve asansör sistemine de entegre olabilen robot personel, en kısa zamanda istediklerinizi size getiriyor. Geldiğinde telefonunuza bildirim gönderiyor. Kapınızın önünde beklerken akıllı cihazlarınıza gelen bildirime dokunarak robot personelin kapağını açabiliyor ve ürünlerinizi, cihazlarınızı güvenle teslim alabiliyorsunuz. Ayrıca yolculuğu esnasında da tam olarak nerede olduğunu görebiliyorsunuz. Bu yoğun iş sürecinde robot personele de diğer OTAM personeli gibi vardiya ve fazla mesai de yazılabilecek” dedi.