Dernekler
Giriş Tarihi : 21-06-2021 10:01   Güncelleme : 21-06-2021 10:01

Nakliyeciler Mersin’den kükrediler

Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nin (UND) 40’ıncı genel kurulana sayı günler kala, sektör mensupları 2001 yılını hatırlamaya başladı. Her iki adayda seçim çalışmalarını hızla sürdürüyor. Birlikte Güçlüyüz Grubu, Mersin’de adeta show yaptı. Fevzi Çakmak, “Rahmetli Saffet Ulusoy ve hayatta olan diğer üç başkana teşekkür ediyorum. Çetin Nuhoğlu'na da hizmetleri için teşekkür ediyorum ama değişim zamanı gelmiştir” dedi.

Nakliyeciler Mersin’den kükrediler

“Biz taşıyoruz, Biz yöneteceğiz” sloganıyla yola çıkan Birlikte Güçlüyüz Grubu, Mersin’de bölge nakliyecilerle bir araya geldi. Noax Otel'de yapılan yemekli toplantıya 180 civarında üzerinde firma sahibi ve temsilcisi katılım gösterdi. Toplantıya katılan sektör mensupları, Birlikte Güçlüyüz Grubu’nun başkan adayı Fevzi Çakmak ve başkan vekili Ali Çiçekli’ye akıllarına gelen bütün soruları sorarak adeta sınav teri döktürdüler.

BİZİ, DÜŞEN ANLAR!

Konuşmalar öncesi tanıtım videosu gösterimi yapıldı ve ardından sektörün yaşadığı ve mevcut UND Yönetiminin geçmiş dönemlerde çözeceğiz demesine rağmen çözülmeyen sorunlar slayt gösterimi eşliğinde hafızalara kazındı. Görsel sunumun ardından Birlikte Güçlüyüz Grubu’nun platform sözcüsü Ali Çiçekli, kürsüye geldi. Konuşmasına Mersin’e yabancı olmadığını dile getirerek başlayan Çiçekli, yaşanılan sorunu da çözüm yolunu da bildiklerini ve göreve geldikleri zaman ilk fırsatta sorunu çözüme kavuşturacaklarının müjdesini verdi. Çiçekli, “Nakliyecinin halinden, nakliyeci anlar ancak. 18 ay önce küçük bir kartopu olarak yola çıktık. Bugün ise neredeyse tüm nakliyecileri kapsayan bir dağ haline geldik. Sektörümüzün şahlanabilmesi için acilen hayata geçmesi 32 madde var ve bizde bunu seçim manifestomuza koyduk. Sektörümüzün sorunları var. Biliyoruz. Çözersek, biz çözeriz. Çünkü hepimiz nakliyeciyiz” dedi.

YABANCIYA MÜSAADE YOK!

Konuşmasında yabancı plakalı araçlara dikkat çeken Çiçekli, “Haksız ve hukuksuz şekilde ülkemize boş girip, yüklerimizi alıyorlar. Bugün İran ve Bulgaristan taşımlarının nerdeyse yüzde 80'i yabancı taşımacıların eline geçmiş durumda. Yabancı plakalı araçların haksız rekabetine karşı mücadele edeceğiz. Örneğin yabancıların ödemediği fazla mesai ücretini sadece Türk nakliyecisi ödüyor. Yol denetlemelerinden en çok cezayı Türk nakliyecisi çekiyor. Yabancı plakalı araçlar hem teknik hem de belgesel olarak bir sürü eksikliklerine rağmen ülkemizden kolayca yük alabiliyor. Bunlar adil değil. Bunu zaptı rapt altına almalıyız. Yabancılar ülkemize gelecekse bizimle eşit şartlarda olmalıdır. Ekmeğimize ve pazarımıza göz diken yabancı plakalı araçların haksız rekabetine müsaade etmeyeceğiz! Türk nakliyecilerini büyük-küçük, tenteci-frigocu, lowbetçi-oto taşıyıcısı, Anadolu-İstanbul gibi ayırmak doğru değildir. Sektörün her birine ihtiyacı vardır. Ve Türk nakliyecileri birbirinin ekmeğine göz dikmez, ancak birbiriyle yardımlaşıp işbirliği yapar” diye konuştu.

BAŞARI EKİP İŞİDİR!

Ali Çiçekli’nin konuşmasının ardından kürsüye çıkan UND Başkan adayı Fevzi Çakmak, “Yol arkadaşım Ali Çiçekli’ye teşekkür ediyorum. İşte ekip çalışması budur. Bizim yönetim anlayışımızda ben yok, biz varız. Biz güçlü ve sağlam bir ekibiz. Tüm meslektaşlarımızla akıl ve gönül birliği içinde yöneteceğiz derneğimizi yönetip, sektörümüzün önünü açacağız” dedi. Çakmak, UND’nin 2001 yılından sonraki kısa bir tarihçesini anlattı. Lojistiğe Mersin’de başladığını hatırlatarak Birlikte Güçlüyüz Platformu’nun kuruluş sürecinden de bahseden Çakmak, “Mart 2020’de yapılması gereken UND genel kurulu toplantısı, Korona Virüs salgını nedeniyle yaklaşık 15 ay ötelendi. 24 Haziran tarihi bizim sektörümüzün kazanacağı tarih olacak. Biz taşıyoruz ve derneğimizi de biz yöneteceğiz” dedi.

DEĞİLİM DEDİ, ADAY OLDU

Fevzi Çakmak, “Geçtiğimiz yılın başlarında küçük-büyük yaklaşık 70 nakliyecinin hazır bulunduğu yemekli bir sohbet toplantısında mevcut Başkan Çetin Nuhoğlu açıkça bir daha aday olmayacağını ifade etti. Bunun üzerine ben, mevcut 2’nci Başkan Şerafettin Aras, Genel Sekreter Nagihan Soylu, önceki 2’nci Başkan Bahattin Karakuş, önceki Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ali Çiçekli ve önceki Başkanlar adına eski Başkan Tamer Dinçşahin ile birlikte bir çalışma komitesi kurup, UND'nin gelecek yönetim anlayışı ve tasarımı konusunda bir dizi toplantı yaptık. Bu toplantılardan Çetin Nuhoğlu’nun da haberi vardı ve destekliyordu. Genel kurul takvimi yaklaşınca bu hareketin başkan adayının belirlenmesi gerektiği kanaatine varıp, kurumsal yapıya uygun olarak Şerafettin Aras’a başkan adaylığını teklif ettik. Kendisi de onore olduğunu ifade ederek bu görevi kabul etti. Ne var ki ondan 15 gün sonra yaptığımız bir toplantıda Şerafettin Aras, Çetin Nuhoğlu’nun yeniden aday olacağı izlenimini aldığını ifade ederek, kendisi bizlere teşekkür edip adaylıktan çekildi” diye konuştu.

DEĞİŞİME İHTİYAÇ VAR

Sektörün artık değişime ihtiyaç duyduğunun altını çizen Fevzi Çakmak, şöyle devam etti:  “Şerafettin Aras, bundan sonra hiçbir yönetimde görev almayacağını ve tarafsız kalacağını söyledi. Bunun üzerine biz yolumuza devam ettik ve bugüne geldik. Bu sektörün bir değişime ihtiyacı var. Uzun süreli başkanlıklarda metal yorgunluğu olur ve heyecan azalır. Nasıl ki 2001’de değişime ihtiyaç duyulduysa bugün de aynı şekilde bir değişime ihtiyaç vardır. Ve artık derneği bir tedarikçi ya da sanayici değil, bir nakliyecinin yönetmesi gerekir. Çünkü az önce Ali Çiçekli’nin söylediği gibi, nakliyecinin halinden ancak nakliyeci anlar. Rahmetli Saffet Ulusoy ve hayatta olan diğer üç başkana teşekkür ediyorum. Çetin Nuhoğlu’na da hizmetleri için teşekkür ediyorum ama değişim zamanı gelmiştir.”

NUHOĞLU’NA YAKIŞMADI!

Söylemlerin kırıcı boyuta geçtiğinin altını çizen Fevzi Çakmak, “Yaşayan eski başkanlardan Tamer Dinçşahin, Ruhi Engin Özmen ve Necmi Çoban, Çetin Nuhoğlu’na mektup yazarak yeniden aday olmaması ve değişimin önünü açarak kendileri gibi bir duayen olarak kenara çekilmesi ricası ile tavsiyesinde bulundular. Ama üzülerek ifade etmeliyim ki, Çetin Nuhoğlu, eski mevkidaşlarına teşekkür edeceğine, yaptığı seçim konuşmasında eski başkanlarımızın sütünü sorgulamaya kalktı. Bu sektöre hizmet etmiş hiçbir başkan yada yöneticiye sütü bozuk anlamına gelecek söz söylemeye kimsenin hakkı yoktur. 9 yıl önce Çetin Nuhoğlu tarafından teşekkür edilerek genel kurulda ibra edilmiş başkan ve yönetimine bu kadar yıldan sonra sektörü sattılar demek yakışmamıştır. Kaldı ki o başkanların yönetiminde yer alan yönetim kurulu üyelerinin pek çoğu da halen Çetin Nuhoğlu’nun yanında ve yönetiminde yer almaktadır. Bu söylem aynı zamanda onlara da hakarettir. Bunu kabul etmiyoruz. Üstüne basa basa söylüyorum: Biz taşıyoruz, derneğimizi de biz yöneteceğiz” dedi. Konuşmalardan sonra katılımcıların soruları alındı ve sorulan her soruya başkan adayı Çakmak ile başkan vekili adayı Çiçekli detaylı olarak cevaplandırdı. Soru cevaptan sonra hatipler, “bu kez de biz Birlikte Güçlüyüz Platformu adına soruyoruz” diyerek slayt halinde mevcut yönetimin söz verip de yapmadığı vaatleri ekrana yansıttı.

Haber: Ayşem ERŞAHİN – Ulaşım Gazetesi