Dernekler
Giriş Tarihi : 23-06-2021 14:07   Güncelleme : 23-06-2021 14:09

Az kaldı dananın kuyruğu kopacak

Trabzon merkezli Özer Uluslararası Taşımacılık şirketinin sahibi Abdullah Özer, 24 Haziran 2021 tarihinde İstanbul’da yapılacak Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) genel kurulu öncesinde, nakliye sektörünün temsilcilerine çağrıda bulundu. Özer, “Geleceğimiz için mutlaka sandığa gidip oy kullanın” dedi.

Az kaldı dananın kuyruğu kopacak

UND seçimlerinde heyecan duruğa çıktı. Katılımın olduğu yerde çözüm olduğunu kaydeden Abdullah Özer, firma temsilcilerini sektörüne destek olmaya davet etti. Özer, seçimlere dışarıdan müdahale etmek isteyenlerin de olduğunu iddia ederek sert bir dille eleştirdi.

ÇAKMAK İÇİN OY İSTEDİLER!

Konuya ilişkin bir açıklama yapan UND yönetim kurulu adayı Abdullah Özer, “Ülkemizdeki nakliye sektörü camiasına sesleniyorum. Çözüm üretebilmek adına katılımcı olmak gerekmektedir. Sektörümüzün çatı örgütünün seçim var. Mevcut başkanımız Çetin Nuhoğlu ve daha önce derneğimizin genel sektereterlik görevini icra eden Fevzi Çakmak, sektörümüzü yönetmek için adaydır. Herkese başarılar diliyorum. Türk nakliye sektörünü yönetenlerin seçimine, sektörümüz dışında başka sektörlerden aranması doğru değildir. Ülkemizin saygın meslek örgütü kuruluşlarından birçok yönetici ayrımcılık yapıyor. Bizim arkadaşlarımızın bunların aklına da ihtiyacı yoktur. Bütün nakliyecilerimizin üye olduğu kuruluştan tek adaya oy talep edilmesi etik değildir. 2 adaylı seçimde bir kişiye oy istiyor. Bu kabul edilir bir durum değildir. Bizlerin de üye olduğu bu kurumdaki yöneticileri aklıselim davranmaya davet ediyorum” İfadesini kullandı.

MÜCADELEYİ EDEN NUHOĞLU

Abdullah Özer, yaptığı açıklamasında aynen şu ifadeyi kullandı: “GTİ’nin Gümrüklerde birçok yanlış planlamasına karşı çıkan, düzeltilmesi için mücadele eden mevcut Başkan Çetin Nuhoğlu’dur. Hal böyle olunca GTİ de mevcut yönetimi istemiyor. Başkan Çetin Nuhoğlu GTİ’yi sektörün haklı menfaatleri doğrultusunda eleştirildiği için istenmiyor. Uluslararası nakliyeciler başlangıç ülkesinden varış ülkesine kadar birçok ülkeyi analiz ediyor. Nakliyecileri arayıp farklı gruplara oy isteyenlere sesleniyorum. Bizim sizlerin aklına ihtiyacımız yok. Siz bizim kadar akıllı olun yeter. Mevcut başkan da diğer aday sizden daha akıllıdır. Bizim kimsenin yönlendirmesine ihtiyacımız yok. Bizler firma yönetip, ülkeler arası taşıma yapıyoruz.”

BİRİ GALİP, BİRİ MAĞLUP OLACAK!..

Katılımın olduğu yerde sorunlarında çözüldüğünün altını çizen Özer, “Dernek dışından olup da seçimlere müdahil olmak isteyenler, sektörümüz yönlendirmeyle oy verecek kadar kapasitesiz değildir. Seçimimize dernek dışından olup da müdahil olmaya çalışanları uyarıyorum. Kendi birimlerinizi yönetin de biz sorun yaşamayalım. Şehrim hariç, Trabzon TTSO hariç, birçok ilde ticaret odaları sektör temsilcilerini arayıp oy istiyor. Bizim hepimiz ticaret odalarına kayıtlıyız. Ayrımcılık yapmayın. Biz sektörümüzün geleceğini planlayacak kadar aklımız vardır. Seçimde biri galip gelecek biri mağlup olacak. 2 kişi de sektörümüzün sorunsuz çalışması için bir hedef koymuş, rahatsızlığımız yarışa dışarıdan destek sağlamaya çalışan kurumlardır. Dışarıdan destek sağlamaya çalışanlar önce kendi kurumlarını yönetsinler. Seçimlerimize üst düzey katılım bekliyorum. Katılım varsa çözüm vardır” diye konuştu.