Dernekler
Giriş Tarihi : 30-06-2021 13:06   Güncelleme : 30-06-2021 13:08

AB’de devrilen eksik tekerlekli TIR’ı Kazakistan’da toprağa verdiler

Türkiye’nin ekonomik itici gücü olan Lojistik sektörü, gerek içerde gerekse dışarıdaki küçük hesaplar nedeniyle bir adım yol alamıyor. Türkiye’nin ihraç mallarını ise geçen yıl daha fazla ülkemize boş girip, dolu çıkan yabancı plakalı araçlar taşıyor. Sektörün çatı örgütü konumundaki UND ise yaşanan olaylara tiyatro oyunu gibi cevap veriyor!.

AB’de devrilen eksik tekerlekli TIR’ı Kazakistan’da toprağa verdiler

Kazanistan, Orta Asya’ya yapılan ihracat taşımalarını geçiş belgesi vermeyerek engelledi. Türk nakliyecileri ise Orta Asya taşımalarını yapamadığını ve konuyla ilgili yetkililerin acilen devreye girmesini talep ediyor.

ALLAH RAHMET EYLESİN

Uluslararası nakliyecilerin yurtdışında yaşadığı olaylara ise UND çözüyorum dercesine algı oluşturmaya devam ediyor. Hatırlanacağı üzere Türkiye’nin Avruya Birliği ülkelerinde yaşadığı sorunu tekeri eksik TIR ile bizim gündemimize getirmişti. 28 Mart 2014 tarihinde Brüksel’de düzenlenen Taşımacılık Avrupa Ekonomisinin İtici Gücü konulu panelde UND’den Fatih Şener, bir tekeri eksik TIR maketini AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Siim Kallas’a takdim etmişti. Aradan geçen süre zarfında nakliyeciler AB ülkelerinde sorun yaşamaya devam etti. UND Başkanı Çetin Nuhoğlu’nun da bilgisi dahilinde Fatih Şener, Ankara’ya giderek Kazakistan Büyükelçiliği önüne siyah çelenk bıraktı.

VURUNCA SES GELMELİ!

Türkiye’nin nakliye firma sahipleri ise yaşanan bu olaylara tepki gösterdi. Masaya vurunca sesin gelmesi gerektiğini dile getiren UND’nin de üyesi nakliye firma sahipleri, “Hatırlanacağı üzere CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis kürsüsünde olayı dile getirmiş ve acilen çözüm istemiştir. Özer konuşmasında: Orada Uluslararası nakliyat yapan TIR’cılarımız, şoförlerimiz çok büyük bir eziyet çekiyor. Bunun sebebi Kazakistan’ın transit geçiş belgelerini bitti gerekçesini göstererek bürokratik engeller çıkarılmasıdır. Ticaret ve Dışişleri Bakanları’nın bu olaya biran önce müdahale etmesi gerekiyor. Dışişleri ve Ticaret Bakanlığı’nın biran önce Kazakistan hükümeti ile görüşerek bu sorunu çözmesini bekliyoruz. Aksi takdirde Kazakistan ile önümüze gelen ikili ekonomik anlaşmalarında desteğimizi çekeriz demiştir. Özer’in konuşması biter bitmez AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş yerinden söz alarak, Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un aradığını, 2 bin araçla ilgili geçiş belgesi alındığını ve Büyükelçiliğimizin elden bu olayı takip ettiğini dile getirmiştir. Demek ki neymiş? UND masaya yumruğunu vuracakmış, öyle tiyatro ile bu iş olmazmış” ifadesini kullandılar.