Otomotiv
Giriş Tarihi : 11-07-2021 23:10   Güncelleme : 11-07-2021 23:11

Vallahi kaç adet sattılar bilmiyoruz!

Avrupa’da elektrikli minibüs pazarında Fransa ve İtalyalı üreticiler adından söz ettirirken, Türkiye’den de Karsan pazara Jest Electric ile girdi. Avrupa pazarında lider olduğunu iddia eden Karsan, 2020 yılında kaç adet araç sattığını açıklayamadı.

Vallahi kaç adet sattılar bilmiyoruz!

Konu hakkında Karsan tarafından servis edilen basın bülteninde yüzde 43 Pazar payı aldıkları ifade edildi. Ulaşım Gazetesi ekibi ısrarla ilgili firma yetkililerine “kaç adet araç sattınız da Avrupa Pazar lideri olduğunuzu ifade ediyorsunuz” diye sordu ancak yanıt alamadı.

DOĞRU ADIMLAR!

Karsan CEO’su Okan Baş, imzası ile servis edilen bültende; “50 yılı aşkın süredir Türkiye’de minibüs pazarının en önemli oyuncularındanız. Şüphesiz ki, buradaki derin tecrübemiz Avrupa’daki başarımızın da temelini oluşturuyor. Avrupa pazarının ihtiyaç duyduğu yeni nesil, sıfır emisyonlu toplu taşıma araçlarını üretirken saha araştırmalarından batarya teknolojilerine kadar geniş kapsamlı bir çalışma yaptık. Bu çalışmalar neticesinde, minibüs boyutları alanındaki deneyimimizi BMW i teknolojisiyle birleştirdik. Ar-Ge ekibimizin özverili çalışmalarıyla dayanıklı, yüksek performanslı ve ideal boyutlarıyla tercih edilen bir model ortaya çıkardık. Jest Electric’in sadece iki yıl içerisinde kendi sınıfında pazar lideri olması ise doğru adımlar attığımızın göstergesi. Jest Electric’in, 2020’deki pazar payı yüzde 43’e ulaştı. Böylece Jest Electric, 3,5-6 ton arası elektrikli minibüs sınıfındaki rakiplerini geride bırakarak 2020 yılında Avrupa pazarının lideri olmayı başardı” ifadesine yer verildi.