Dernekler
Giriş Tarihi : 13-07-2021 23:45   Güncelleme : 13-07-2021 23:47

Yenilikçiler TOFED’e rest çekti

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) seçimlerine sayılı günler kala, tansiyon gerilmeye başladı. Şehirlerarası yolcu taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren 30’a yakın firma temsilcisi bir araya geldi ve TOFED yönetiminin firma sahiplerinden oluşması gerektiğini deklare etti. Yenilikçiler, “Yönetici STK’dan iş yeri gibi maaş alamaz” dediler.

Yenilikçiler TOFED’e rest çekti

Yenilikçiler, Polat Otel’de TOFED Başkanı Birol Özcan, Genel Sekreter Mevlüt İlgin, TOF Başkanı Mustafa Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Birol Özcan’ın bir dönem daha başkanlık görevini yapacağı iddia edilen toplantıda yenilikçilerin TOFED yönetiminin firma sahiplerinden oluşması gerektiğini ve genel merkezin de Ankara’ya taşınması yönünde ısrarcı davrandığı iddia edildi.

SAĞLAM İŞ YERİ!

Toplantı sonrası yenilikçiler bir açıklama yaptı. Açıklamalarında aynen şu ifadelere yer verdiler: “Hatay toplantısında aldığımız karara göre TOFED ile görüşmek üzere oluşturduğumuz heyet toplantı öncesinde bir ön görüşme yaptı. Görüşmede TOFED yönetiminde sadece şirket sahipleri veya genel müdürlerinin yer alması gerektiği konusu üzerinde durduk. Yönetim kurulu üyelerinin genel başkan ve genel sekreteri seçmesi gerektiğini ifade ettik. Baktığımızda TOFED’te personel gibi maaş alan yönetim var. STK’lar bir iş yeri değildir. Gönüllülük esastır. Eğer maaş almayı düşünüyorlarsa, yönetime girmeyecek ve danışmanlık adı altında maaş alacak. STK’nın başkanı Birol Özcan ve genel sekreteri Mevlüt İlgin toplantıda olmasına rağmen TOFED’i TOF Başkanı Mustafa Yıldırım’ın da temsil etmesi ayrıca çok tuhafımıza gitti. Toplantıda taleplerimiz kabul edilmez ise, TOFED ile bağımızı koparacağımızı ve kendi STK’mızı kurarak yolumuza devam edeceğimizi de dile getirdik.”

YOLLAR AYRILIYOR!

“Önerilerimiz kabul görmedi” diyen yenilikçiler, açıklamasına şöyle devam etti: “TOFED başına bir otobüs firma sahibinin geçmesi yönündeki talebimiz mevcut başkan tarafından şiddetle reddedildi. Genel sekreter Mevlüt İlgin de toplantıda çekileceğini ve sadece yönetici olacağını deklare etti. Saatler süren toplantı, Birol Özcan’ın başkanlık konusundaki sektörel bakış açısı sebebiyle noktalandı. Aramızdan TOFED yönetimine davet edilen şirket sahiplerinin tutumu artık çok önemli. Yönetime girmeyi reddederek yeni bir açılım yapar ve daha önce planlamış olduğumuz 3-4 Ağustos Ankara toplantısının geniş katılımlı olmasını sağlarsak, ortaya çıkacak birliktelik gücümüzü artıracaktır. Gücümüz, önümüzü açacak ve sektöre dair kaygılarımızı bertaraf ederek umutlarımızı geleceğe taşıma fırsatı doğuracaktır.”