Dernekler
Giriş Tarihi : 10-08-2021 23:05   Güncelleme : 10-08-2021 23:05

TOFED sınıfta kaldı

Trakya Otobüsçüler Dernek Başkanı Salim Altunhan, Habertürk’te Hülya Hökenek’in programına katılan ve yaptığı açıklama ile bir anda sektörün gündemine oturan TOFED Başkanı Birol Özcan’a tepki gösterdi. Özcan’ın, sektörün hakkını savunmadığını ifade eden Altunhan, “Elimizde olan bu. Yapacak bir şeyimiz yok. Hata bizim, suç bizim” dedi.

TOFED sınıfta kaldı

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Birol Özcan, otobüs kazalarının sebeplerini tartışmak için Hülya Hökenek’in Habertürk’teki programına konuk oldu. TOFED Başkanı Birol Özcan’dan alınması gereken tedbirler konusunda açıklama beklenirken, tam aksi oldu. TOFED Başkanı Birol Özcan’ın, “Şoförler para ile SRC belgesi alıyor” yönündeki açıklamasına sektörden tepki geldi.

EKONOMİK KAYIP!

Aynı zamanda TOFED’in yüksek istişare konseyi üyesi de seçilen Trakya Otobüsçüler Dernek Başkanı Salim Altunhan, Birol Özcan’ın programdaki konuşmasını çok basit bulduğunu söyledi. Altunhan, “Sen koskoca bir sektörü temsil eden TOFED olarak ortaya çıkıyorsun. Kazanın ana nedenlerini anlatacağın yerde yerim dar oynayamam diyorsun. Kazaların ana unsuru ekonomik kayıpları en aza indirmeye çalışmaktır. Birol Özcan çıkacaktı ve Yuvuz Sultan Selim Köprüsü ve Osman Gazi Osman Köprüsü’nün otobüslere mecbur edilmesiyle fazla kilometre yaptığımızı anlatacaktı. Bu yol ve köprüler bize hem zaman kaybı hem de ekonomik külfet getiriyor. Şoförlerimizin fazladan 150 km yapıp yorulmalarına sebep oluyor” dedi.

EVİRDİ ÇEVİRDİ DÖVDÜ!

Trakya Otobüsçüler Dernek Başkanı Salim Altunhan, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında aynen şu ifadeleri kullandı: “Öte yandan turizm sektöründe konaklama ve yeme içme KDV’si yüzde 8 iken otobüs sektöründe yüzde 18’dir. Uçağa ve trene her türlü kolaylık sağlanırken, otobüsçülere yıllardan beri vur abalı ya misali hiç bir kolaylık, hiç bir yardım yapılmadı. Belge paraları, trafik ve kasko ücretleri çok yüksek. Otobüsçü salgın sebebiyle 18 ay kontak açamadı. Buna rağmen sigorta ücretleri ile tüm vergileri ödemeye mecbur bırakıldı. Hal böyle olunca, firmalarda maliyetleri kısmak adına kendilerince bir takım tedbirler uyguluyor. TOFED başkanı çıkıp üzerimizdeki bu yükü konuşacağı yerde, devlet denetleme yapsın diyo ilk gafını yapıyor. Sunucu da kuyruğunu yakaladığı gibi evirip çeviriyor ve TOFED’i yerden yere vuruyor. Sektör bunu hiç hak etmedi Birol Başkan!”