Dernekler
Giriş Tarihi : 28-08-2021 18:24   Güncelleme : 28-08-2021 18:24

Bırakın otobüsçünün bacak arasını!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından açıklanan otobüs kazalarının nedenleri konulu habere TOFED Yüksek İstişare Kurulu üyesi Salim Altunhan’dan yanıt geldi. TOBB’u sert bir dille eleştiren Altunhan, “Bıraksınlar otobüsçünün bacak arası ile uğraşmayı. Herkes işine baksın. Otobüs kazalarının nedeni cinsel istek arzusu değildir” dedi.

Bırakın otobüsçünün bacak arasını!

TOBB imzasıyla köpeğin, Kilise’nin bahçesindeki çiftleşmesi örnek gösterilerek otobüs şoförlerinin cinsel arzuları gündeme geldi. Buna ilk tepkiyi ise yılların otobüs duayeni TOFED Yüksek İstişare üyesi Salim Altunhan verdi.

ONLAR BİZE EMANET!

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan TOFED Yüksek İstişare Kurulu üyesi Salim Altunhan, otobüsçülerin bacak arası ile anılmasının hiç hoş karşılanmadığını dile getirdi. “Herkes işine baksın. TOBB ticaretine baksın. Biz otobüsçüyüz ve 46 yolcunun canı da malı da namusu da bize emanettir” diyen Altunhan, açıklamasına şöyle devam etti: “Veli Başkan; her doğru her yerde her zaman söylenmez. Mesela bekâr şoförlere nereden kadın bulacağız? Bizim şoförlerimiz en fazla üç gün çalışıp, bir gün istirahat ederler. Uzun yola yani Samsun’a, Antalya’ya, Bulgaristan’a v.s. çalışan şoförlerin tamamına yakının evleri İstanbul’dadır. Araçtan İstanbul’da inerler. Edirneli şoför Edirne’ye devam eder. Araç Edirne’de 7 veya 8 saat kalır. Şoför de evine gider. Edirne’den İstanbul’a devam eder ve İstanbul’da da İstanbullu şoför direksiyona geçer ama şoförler iki üç günde bir muhakkak izine kalır. Var mı problem? Öyle TOBB’un dile getirdiği gibi otobüs kazalarının ana nedeni bacak arası düşüncesi değildir. Bu açıklamayı TOBB’a hiç yakıştıramadım. Ne demek Cinsel ihtiyacı gider, Otobüs kazası olmaz diye açıklama yapmak?”

S. Süleyman KALKAN – Ulaşım Gazetesi