Otomotiv
Giriş Tarihi : 30-11-2021 15:07   Güncelleme : 30-11-2021 15:07

Mazotu az yakıyor!

Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar, ağır ticari araç üreticilerini daha az yakan araç üretmeleri konusunda Ar-Ge çalışmalarına teşvik etti. Nakliye şirketlerinin yakıt maliyetlerini düşürmeyi hedefleyen Volvo da I-Save teknolojisini hayata geçirerek kamyonlarında yüzde 10 yakıt tasarrufu elde etini duyurdu.

Mazotu az yakıyor!

Teknoloji gelişiyor. Gelişen teknolojiyle birlikte otomotiv üreticilerinin hepsi de araçlarını üretirken, güvenlik, konfor ve daha az yakıt yakmaları hususlarına dikkat ediyor. Allah var kamyon ve otobüs üreticilerinin hepsi de pazara sundukları araçlarında daha az yakıt tüketimi olduğunu dile getiriyorlar. Volvo Trucks’da yeni bir teknoloji geliştirdiğini duyurarak kamyonlarında yüzde 10’a varan yakıt tasarrufu elde ettiğini duyurdu. Nakliyeciler bu araçları filosuna dahil ettiği zaman yakıt tasarrufu ediyor mu? Etmiyor mu? Deneyimleyerek bunu görecek.

MALİYETİ AZALTIYORMUŞ

Markanın Türkiye Distribütörü Temsa’dan yapılan açıklamada ise şu görüşlere yer verdi: “Yakıt tüketimini ve CO2 emisyonlarını azaltmak, tüm nakliye şirketleri, özellikle de uzun yol operasyonları olan müşteriler için oldukça önemli. I-Save özellikli yeni Volvo FH, müşterilerine işletme maliyetlerini ve çevresel etkilerini azaltmaları için fırsatlar sunuyor. I-Save, Volvo D13TC motorla birçok yakıt tasarrufu çözümü içeriyor. Volvo’nun 2019’un başında piyasaya sürülen 13 litrelik bileşik turbo motoru, bugüne kadar yakıt tasarrufunda ürettiği en verimli motoru olarak öne çıkıyor. Birçok nakliye şirketi, karbon ayak izini azaltmaya yardımcı olacak bir araç olarak I-Save özellikli Volvo FH'ı aynı zamanda; düşük yakıt tüketimi ve daha az gürültü seviyesi sebebiyle tercih ediyor.”