Otomotiv
Giriş Tarihi : 02-12-2021 22:07   Güncelleme : 02-12-2021 22:07

Fransa ile devam

Ağır ticari sektöründe gerek mühendislik tecrübesi gerekse de 60 yıllık mirası ile öne çıkan Ford Otosan’ın ağır ticari araç markası Ford Trucks, Avrupa’nın kilit pazarlarından Fransa’ya adım attı. Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, “Avrupa’daki güçlü büyüme planlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz” dedi.

Fransa ile devam

Türk otomotiv sanayinin öncü şirketi Ford Otosan, büyümesine Portekiz, İspanya, İtalya, Belçika, Lüksemburg ve Almanya’daki distribütör atamalarının ardından stratejik öneme sahip Fransa ile devam etti. Avrupa içinde kilit konuma sahip olan Fransa'da 2022'ye kadar 25 noktada var olmayı planlayan Ford Trucks, ülkenin en önemli lojistik filolarından biri olan Combronde Groupe şirketine de 60 adet F-MAX teslimatı yaptı.

KİLİT ROLE SAHİP

Almanya’nın ardından Avrupa’nın en büyük ikinci ağır ticari pazarı olan Fransa’ya adım atmanın gururunu yaşadıklarını aktaran Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, şunları söyledi: “Ford Trucks ile yarım asrı aşkın süredir otomotiv sektöründe ilkleri başarmaya ve dünya çapında bir başarı hikayesi yazmaya devam ediyoruz. Kamyon üretim yolculuğumuzun bugün ulaştığı noktada mühendislik yetkinliklerimiz ve Ar-Ge gücümüz sayesinde 40’ı aşkın ülkede faaliyet gösteriyoruz. F-MAX, üretim gücümüzün, mühendislik kabiliyetlerimizin, tasarım, teknoloji ve araç geliştirme becerilerimizin ulaştığı noktanın en önemli göstergelerinden biri olmaya devam ediyor. Ford’un kamyon işini küresel çapta temsil ederken, Avrupa’daki stratejik büyüme planlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Ford Trucks’ın büyüme planlarında kilit role sahip, Avrupa’nın 2. en büyük ağır ticari pazarı olan Fransa’ya distribütörümüz F-Trucks France ile adım atmanın gururunu yaşıyoruz.”