Otomotiv
Giriş Tarihi : 02-12-2021 23:13   Güncelleme : 02-12-2021 23:13

Isuzu rekor kırdı

Türkiye’nin ticari araç markası Anadolu Isuzu, yurtiçi ve yurtdışı pazarlarda başarılarını yeni rekorlarla sürdürüyor. Otobüs ve midibüs segmentinde ürettiği yenilikçi modellerle dünyanın beğenisini toplayan Anadolu Isuzu, 686 adet otobüs ve midibüs ihraç etti.

Isuzu rekor kırdı

Anadolu Isuzu, yurtdışı pazarlardaki başarısını yükselen satış ve teslimat rakamları ile perçinledi. Ticari araç segmentindeki üretimini salgın koşullarında da hız kesmeden sürdüren ve bu dönemde mevcut pazarlardaki konumunu güçlendirirken yeni pazarlara açılmaya devam eden Anadolu Isuzu, 30 yıla dayanan otobüs ve midibüs ihracat tarihindeki aylık bazda en yüksek ihracat cirosu rekorunu Eylül 2021’de kırdı.

TEK RAKİBİ KENDİSİ!

Salgın döneminin en başından itibaren gerekli önlemleri alarak üretimini kesintisiz sürdüren Anadolu Isuzu, 2021 yılının Ocak-Ekim arası döneminde ihracatını gerçekleştirdiği 686 otobüs ve midibüs ile bu segmentte en çok araç ihraç eden üçüncü marka oldu. Otobüs kategorisinde 285 aracın ihracatını gerçekleştiren firma, midibüs kategorisinde ise 401 araç ihracatıyla hem kendi rekorunu tazeledi hem de liderliğini devam ettirdi. Gebze Şekerpınar’daki fabrikasında üretim kalitesini daha da yükseltme hedefi ile başlattığı Akıllı Fabrika projesinin ilk fazını başarıyla tamamlayan Anadolu Isuzu’nun çevre dostu, sessiz, konforlu, güvenli ve modern otobüs ve midibüsleri dünyada her geçen gün daha fazla tercih ediliyor.

ARAÇLARI ÖDÜLLÜ

Anadolu Isuzu’nun Türkiye’de ürettiği yenilikçi ve çevreci otobüs ve midibüsler, dünyanın birçok şehrindeki belediyelerin ve ulaşım alanında faaliyet gösteren işletmecilerin güncel ihtiyaç ve taleplerine başarıyla yanıt veriyor. Anadolu Isuzu, halihazırda tam elektrikli ve CNG’li araçlar da dahil olmak üzere otobüs ve midibüs segmentinde 12 farklı model ve  toplam 47 farklı versiyonun üretimini ve ihracatını gerçekleştiriyor. Bugüne kadar birçok prestijli ödülün sahibi olan Anadolu Isuzu, son olarak geçtiğimiz günlerde Interliner 13 CNG modeli ile Sustainable Bus Award’da Sürdürülebilir Otobüs 2022 ödülüne değer görüldü.

TESLİMATLARA DEVAM

Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi: “Gerek yurtiçi, gerekse yurtdışı pazarlarda büyümeye devam ediyoruz. Bu yılı beklentilerimizin de üzerinde teslimatlarla tamamlamayı hedefledik. Türkiye’den ihraç edilen toplam otobüs ve midibüsler arasındaki payımız yüzde 15,5 gibi rekor bir seviyeye yükseldi. 30 yıla yaklaşan otobüs ve midibüs ihracatı operasyonumuzda rekor pazar payına ulaşmış olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Anadolu Isuzu olarak Türkiye’de ürettiğimiz, gerek ülkemizde gerekse dünyada modern ulaşım alanındaki ihtiyaç ve talepleri en iyi şekilde karşılayan modellerimizle mevcut pazarlardaki konumumuzu güçlendirmeye ve yeni pazarlara açılmaya devam edeceğiz.”