Dernekler
Giriş Tarihi : 27-12-2021 17:25   Güncelleme : 27-12-2021 17:42

Tek yürek çalışıyoruz!

Türk lojistik sektörünün çatı örgütü Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) yöneticileri, yaptığı çalışmalarla adından söz ettirmeye devam ediyor. UND Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreteri Ergun Bilen, “Sektörün önünü kesmek için değil, açmak için çalışan bir yönetim ekibimiz var. Gece gündüz çalışıp, taş üstüne taş koyuyoruz” dedi.

Tek yürek çalışıyoruz!

UND Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreteri Ergun Bilen, sektörün sorunlarının çözüme kavuşması adına Türkiye turuna aralıksız devam ediyor. Bir yandan lojistik firmalarının temsilcileri ile bir araya gelip sorunları ilk ağızdan dinleyen Bilen, diğer yandan da kamu temsilcilerine sorunları aktararak çözüm önerisinde buluyor.

HER ZAMAN GÜÇLÜYÜZ

Ulaşım Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan UND Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreteri Ergun Bilen, “Gece gündüz uğraştık ve Kapıkule’de geçişleri hızlandırdık. Orta Asya ve Orta Doğu taşımalarındaki sorunları çözmek için de çalışıyoruz. Biz, sektör olarak bir olacağız, diri olacağız ve sorunları hep birlikte çözeceğiz” ifadesini kullandı. Türkiye’nin coğrafi konumu nedeniyle lojistik sektörünün her geçen gün büyüdüğünün altını çizen Bilen, “Sektörümüzün gelişmesi, firmalarımızın büyümesi için hayatını adayan bir başkanımız var. UND ekibi olarak bizler Çetin Nuhoğlu başkanımız önderliğinde dimdik geleceğe yürüyoruz. Biz her zaman birlikteyiz, her zaman güçlüyüz” dedi.

SORUNSUZ LOJİSTİK

Türkiye’nin mobilyadan tekstile, halıdan otomotiv yedek parçaya her türlü ürünü dünya pazarına ihraç ettiğinin altını çizen Ergun Bilen, “Ülkemizin en büyük şansı başımızda Çetin Nuhoğlu ile birlikte güçlü lojistik firmalarına sahip olmasıdır. Bu gücü bozmak isteyenlere asla izin vermiyor ve çalışıyoruz. 10 yıl önce tüm Türkiye 2 milyar dolar yaş sebze-meyve ürünü ihracatı yaparken, bugün bu sayı 4 milyar dolara yükseldi” dedi. Lojistik sektörünün öneminin sürekli arttığını ve Korona Virüs ile yıldızının parladığını anlatan Bilen, Çin ve G7 ülkelerinin lojistik sektörüne yönelik yatırımlarına dikkat çekti. Çin’in Tek Kuşak Tek Yol için 3 trilyon dolar yatırım yaptığını ve hala yapmaya devam ettiğini söyleyen Bilen, G7 ülkelerinin yeni bir karar alarak 2035 yılana kadar ulaştırma sektörüne 40 trilyon dolar yatırım yapacaklarının bilgisini verdi. “Bunun binde biri Türkiye’ye gelse bu 40 milyar dolar eder” diyen Bilen, Türkiye’nin de bundan pay alması için çalıştıklarını aktardı.