Otomotiv
Giriş Tarihi : 24-01-2022 13:40   Güncelleme : 24-01-2022 13:40

Türkiye’nin Milli gururu!

Türkiye’nin yerli ve milli ticari araç markası Otokar, 2021 yılında 1037 adet satış yaparak yılı 13’üncü kez üst üste lider kapamayı başardı. Otokar Genel Müdürü Basri Akgül, “Yurtdışı pazarında elektrikli otobüs teslimatlarına 2022 yılında başlayacağız. Yine aynı şekilde komşu ülkelere Atlas kamyonumuzun ihracatını da gerçekleştireceğiz” dedi.

Türkiye’nin Milli gururu!

Otokar Genel Müdürü Basri Akgül, düzenlediği basın toplantısında şirketin 2021 yılını değerlendirdi ve 2022 yılı hedeflerini açıkladı. Otokar’ın bir kez daha kent içi toplu taşıma, personel ve turizm taşımacılığının gözde markası olduğunun altını çizen Akgül, bu başarıyı 2022 yılında da devam ettirmek için çalıştıklarını ifade etti.

KAZANÇLI BİR YIL!

“Ticari araçlarda başarılı ve verimli bir yılı geride bıraktık” diyen Basri Akgül, 2021 yılında da en çok tercih edilen otobüs markası olmanın haklı gururunu yaşadıklarını üstüne basa basa söyledi. Akgül, “Satılan her 2 araçtan biri Otokar oldu. Şehir içi toplu taşımada Ankara, İzmir, İstanbul başta olmak üzere büyük şehirlerin toplu ulaşımda tercihi Otokar oldu. Turizm ve servis taşımacılığı alanında 2021’de yollara çıkan her 2 küçük otobüsten 1'i Otokar Sultan oldu. Elektrikli otobüsümüz Kent Electra karış karış Avrupa’yı dolaşıp test edildi. Atlas kamyonlarımız filoların öncelikli tercihlerinden olurken pazarın üzerinde bir büyüme gerçekleştirdik.  2022, Otokar'ın yenilik yılı olacak” dedi.

KÜRESEL OYUNCU!

İnsanlara konforlu ve güvenli toplu ulaşım imkânı sunan Otokar’ın, 2021 yılında da Türkiye otomotiv ihracatına önemli katkı sağladığını belirten Akgül, “Hedef pazarımız olan Avrupa’da büyümemizi sürdürdük. Türkiye’de tasarlanan ve üretilen otobüslerimizin dünyanın dört bir yanında, kullanılmasından büyük gurur duyuyoruz. Slovakya’dan aldığımız siparişin teslimatlarına başladık. Avrupa’nın yanı sıra Ortadoğu’dan aldığımız yüksek adetli siparişleri de bu yıl tamamlayacağız. Alternatif yakıtlı araçlar konusunda küresel rekabette önemli bir oyuncu olan şirketimiz, Ukrayna’nın yanı sıra Romanya ve Azerbaycan’dan Kent CNG siparişi aldı. Teslimatları da yıl içinde tamamlayacağız” dedi.

YENİLİK YILI OLACAK

Basri Akgül, şirketin 2022 yılı hedeflerini ise şu sözlerle açıkladı: “Sahip olduğumuz liderliğimizi koruyacağız. Ticari araç alanında yatırımlarımıza devam edip, ülkemiz için var gücümüzle çalışacağız. Avrupa’da alternatif yakıtlı ve elektrikli otobüslere geçiş hızlanıyor. Bunun da bizim için büyük bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Son iki yıldır kamyon pazarındaki başarılı yükselişimizi bu yıl da sürdürmeyi hedefledik. 2022’de öncüsü olduğumuz elektrikli araçlarda ürün gamımızı genişleteceğiz. Yıllardır ülkemizde ve ihracat pazarlarından minibüsümüz ile ilgili heyecanlı bir bekleyiş var. Tasarım ve özellikleriyle şehir rakipsiz aracımızı bu yıl satışa sunacağız. 2022, Otokar’ın yenilik yılı olacak.”

Haber: Hüseyin KARABULUT