Otomotiv
Giriş Tarihi : 27-01-2022 15:40   Güncelleme : 27-01-2022 15:40

Ford’da herkes eşit!

Otomotiv şirketlerinden Ford Otosan, 2022 Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi’nde bu sene de performansını artırarak listede yer aldı. Tedarikçi, bayi ve müşteri ağını da kapsayacak ekosistemde eşit temsiliyet sağlamaya çalışan şirketin, önümüzdeki dönemde de toplumsal cinsiyet eşitliği için yenilikçi projeler üretmeye devam edeceği öğrenildi.

Ford’da herkes eşit!

Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda Ford Otosan, işte eşitlik anlayışını benimsedi. Şirket, otomotiv sektöründeki kadınlara işe alımdan performansa, kariyer gelişiminden ücretlendirmeye kadar tüm insan kaynakları süreçlerinde eşit fırsatlar sundu. Ford Otosan, kadın çalışanlarının güçlenmesi için çeşitli eğitim programları düzenliyor ve uygulamalar devreye alıyor.

EŞİTLİKÇİ BİR ÜLKE

Otomotiv sektöründe öncü olduklarını belirten Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, iki yıldır Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi’nde yer almaktan gurur duyduklarını ifade etti. Yenigün “Geçtiğimiz yıl Cinsiyet Eşitliği Endeksi'nde Türkiye’den yer alan tek otomotiv, aynı zamanda ilk ve tek sanayi şirketiydik. Bu sene de eşitlikçi politikalarımız ve vizyonumuz sayesinde, şirketimizin ürün tasarımından müşteri bağlılığına kadar tüm süreçlerinin cinsiyet merceğinden gözden geçirildiği bu endekste, puanımızı artırarak yer almayı sürdürdük. Ürettiğimiz projeler ve yürüttüğümüz çalışmalarla gelecek nesillere daha eşitlikçi bir ülke yaratmak için çaba gösteriyoruz. Önümüzdeki süreçte de toplumsal cinsiyet eşitliğini tüm sektöre yaymak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.