Otomotiv
Giriş Tarihi : 24-08-2022 12:33   Güncelleme : 24-08-2022 12:33

Tam elektrikli aracını tanıttı

Ağır ticari araç üreticilerinden Scania, sürdürülebilir taşımacılığa geçişi sağlamaya yönelik çalışmaları kapsamında bölgesel uzun mesafe taşımacılığı için üretilecek tamamen elektrikli kamyonlarının tanıtımını yaptı.

Tam elektrikli aracını tanıttı

Scania, tam elektrikli kamyon serisi ilk etapta R ve S kabin seçenekleri ile 4x2 çekici veya 6x2*4 kamyon olarak üretildi. Sahip olduğu 624 Kwh pil ile bölgesel uzun mesafe operasyonlarında modülerlik, sürdürülebilirlik ve geleneksel kamyonlardan beklenenleri karşılama ve hatta daha fazlasını sunma potansiyeline sahip.

SERİ ÜRETİME GEÇİYOR

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Scania icra kurulu başkanı Christian Levin, “Daha güzel yaşanılabilir bir gelecek için var gücümüz ile çalışıyoruz. Üretmiş olduğumuz kamyonlarımız 375 kW'a kadar olan şarj kapasitesi, bir saatlik şarj ile 270 ile 300 km menzil sağlıyor. Araçların sürekli güç çıkış seviyesi ise 560 HP’ye denk gelen 410 kW.  Yeni Scania elektrikli kamyon serisi, sıcaklık kontrollü gıda taşımacılığı gibi birçok alanda kullanılan kamyon veya çekici-treyler kombinasyonlarında çalışabilecek. Menzilleri, ağırlık, konfigürasyon ve topografyaya göre değişirken, altı akülü bir 4x2 çekici otoyolda ortalama 80 km/s hız ile 350 km'ye varan bir menzil sunuyor. Tam elektrikli araçlarımızın seri üretimine 2023 yılının son çeyreğinde başlayacağız” ifadesini kullandı.