Otomotiv
Giriş Tarihi : 24-08-2022 18:26   Güncelleme : 24-08-2022 18:26

Türkiye’nin milli gururu!

Türk otomotiv sektörünün lokomotif kuruluşu Otokar, yaptığı atılımlar ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Türkiye’deki Büyükşehir Belediyelerinin yerli malı alımlarında her zaman ilk sırada yer alan Otokar, Dünyanın farklı 60 ülkesine de yaptığı ihracatları ile ülke ekonomisine döviz katkısı ile adından söz ettirmeye devam ediyor.

Türkiye’nin milli gururu!

Otomotiv pazarında 2022’yi tanıtım yılı ilan eden Otokar, yılın ilk yarısında 4 yeni aracını da kullanıcılarının beğenisine sundu. Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, otobüs ve kamyon segmentinde oldukça iddialı olduklarını dile getirdi. Türkiye dahil 5 ülkedeki şirketleriyle faaliyet gösteren Otokar, araçlarıyla 5 kıtada 60’tan fazla ülkede hizmet veriyor.

İSTANBUL TAMAM!

Konuya ilişkin açıklama yapan Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, “Otokar otobüslerinin Ankara, İzmir ve İstanbul başta olmak üzere Türkiye’deki pek çok büyükşehir belediyesinin yanı sıra Avrupa’da Fransa, İtalya, İspanya, Almanya, Romanya gibi ülkelerde tercih edilmesinden büyük gurur duyuyoruz. Geçtiğimiz yıl sonlarında kazandığımız metrobüs ihalesi kapsamında mega kent İstanbul için özel olarak tasarlayıp ürettiğimiz 100 adet Kent XL metrobüsünün teslimatlarını 6 ay gibi kısa bir sürede tamamladık. 21 metre uzunluğunda ve 200 yolcu kapasiteli olan Otokar Kent XL metrobüsleri 2022 yılının ilk aylarından itibaren yolcu taşımacılığına başladı” ifadesini kullandı.

İHRACATTA AĞIRLIK

Türkiye’nin ilk hibrit otobüsü, ilk elektrikli otobüsü, akıllı otobüsü gibi öncü araçlara imza atan Otokar’ın elektrikli otobüsteki iddiasını her fırsatta ortaya koyduğunu dile getiren Görgüç; “Alternatif yakıtlı araçlar alanında öncü çalışmaları hayata geçirdik. Geleceğin beklentilerine odaklanan şirketimiz, geçtiğimiz yılsonunda 12 metre elektrikli otobüs tanıtımlarını Avrupa genelinde yaptı. 6 metreden 18,75 metreye kadar uzanan elektrikli otobüs ailemizin yeni üyelerini ise tanıtmaya devam ediyoruz. Lansmanını yaptığımız elektrikli körüklü belediye otobüsümüz e-Kent Körüklü ve elektrikli minibüsümüz e-Centro, tasarımdan sahip olduğu özelliklere kadar büyük bir beğeni kazandı. Yakın zamanda hedef pazarımız olan Avrupa’dan elektrikli otobüslerimiz için yeni siparişler aldık. Hedefimiz elektrikli otobüste yeni bir başarı hikayesi yazmak” açıklamasını yaptı.

KAMYONDA DA İDDİALI

Otokar’ın yeniliklerin yılı olarak ilan ettiği 2022’de toplu taşımacılığın yanı sıra kamyon pazarındaki iddiasını da Atlas 3D ile farklı bir boyuta çektiğini belirten Serdar Görgüç, şöyle devam etti: “Ticari araçlar alanındaki deneyimimizi yaklaşık 10 yıl önce Atlas ile hafif kamyon segmentine de taşıdık. Atlas, bugüne kadar farklı iş kollarındaki işletmelerin ve kamu kuruluşlarının büyük beğenisini kazandı. Pazarda oluşan beklenti ve ihtiyacı karşılayabilmek için Atlas ailesinin yeni üyesini, 12 tonluk ve 3 akslı Atlas 3D’yi tanıttık. Öte yandan ticari araçta geniş ürün gamımıza Türkiye’nin dört bir yanında kolayca ulaşılabilmesi için bayi yapılanmamızı güçlendirmeye devam ettik. Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki yeni bayilerimiz hizmete başladı.”