Otomotiv
Giriş Tarihi : 18-09-2022 20:46   Güncelleme : 18-09-2022 20:48

Merak uyandırdı

Türk halkının heyecanla beklediği TOGG’un 2023 yılında yollarda olması beklenirken, yeni gelişmeler yaşanmaya başladı. TOGG, Avrupa’nın en temizi olan Gemlik Kampüsü paylaşımıyla yine tüm dikkatleri üzerine çekti.

Merak uyandırdı

Türkiye’nin klasik otomotiv endüstrisinin mobilite ekosistemine dönüşüm devriminin öncüsü olarak kabul edilen projede süreç, yola çıkılırken planlandığı şekilde devam ediyor. Fikri ve sınai mülkiyeti yüzde 100 Türkiye’ye ait küresel bir marka ortaya çıkarmak ve Türk mobilite ekosisteminin çekirdeğini oluşturmak amacıyla kurulan TOGG’da adım adım sona yaklaşıldı.

AVRUPA’NIN EN TEMİZİ!

TOGG’un sosyal medya hesabından yapılan heyecan verici paylaşımda; Avrupa’nın en temizi olan Gemlik Kampüsü’nde deneme üretimine ve sayısı hızla artan akıllı cihazların testlerine devam edildiği belirtildi.

RAKİPLERİNDEN FARKLI

TOGG CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş,  “Türkiye’nin ilk doğuştan elektrikli, sıfır emisyonlu ve akıllı otomobili olarak üretilecek C-SUV modeli, sınıfının en uzun aks mesafesi, en geniş iç hacmi, en iyi hızlanma performansı ve en düşük toplam sahip olma maliyeti gibi özellikleriyle de rakiplerinin önünde yer alacaktır. Gelecekteki akıllı ulaşım ihtiyaçlarına şimdiden cevap verebilecek, kalıpların ötesinde mobilite çözümleri sağlamak üzere yola çıkan TOGG’un ilk akıllı cihazı 2023 yılının ilk çeyreğinde önce Türkiye’de, bu tarihten yaklaşık 18 ay sonra ise Avrupa’da yollara çıkacak” dedi.

HIZLI ŞARJ İMKANI

Karakaş, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında “300 ve 500 kilometre olmak üzere iki farklı menzil seçeneğiyle satılacak olan TOGG SUV, 200 ve 400 beygir güç sunacak. 200 BG’lik versiyon 7,6, 400 BG’lik versiyon ise 4,8 saniyede 0'dan 100 km/s hıza ulaşacak. Bataryası ise yüzde 80 doluluğa hızlı şarj ile 25 dakikada ulaşacak. Türkiye’nin şarj alt yapısını güçlendirmek üzere de bir şirket kuruldu. Şuanda bin adet hızlı şarj istasyonu kurmak üzere çalışmalara başlandı” ifadesini kullandı.