Otomotiv
Giriş Tarihi : 20-09-2022 21:38   Güncelleme : 20-09-2022 21:38

Türkiye’de geliştirdi!

Mercedes-Benz Türk’ün Hoşdere Fabrikası’ndaki otobüs karoser Ar-Ge ekibi, tamamen elektrikli otobüs şasisi için ön aks segmenti geliştirdi. Latin Amerika pazarına eO500 U model otobüslerin seri üretimi bu yıl São Bernardo do Campo’da başlayacak.

Türkiye’de geliştirdi!

Latin Amerika pazarında Mercedes-Benz, elektrikli otobüs dönüşümüne hazırlıyor. Latin Amerika’nın en büyük otobüs ve kamyon üreticisi Mercedes-Benz do Brasil tarafından tanıtılan eO500 U sayesinde, otobüsler elektrikli ulaşım çağına geçiş yapacak. 1956 yılında açılan Mercedes-Benz do Brasil, otobüs şasisi geliştirme ve üretimi alanında uzman bir kimliğe sahip. Latin Amerika şehirleri için özel olarak tasarlanan elektrikli otobüs şasisi eO500 U’nun seri üretimi, bu yıl Brezilya’nın São Paulo Ayaleti’ndeki São Bernardo do Campo’da başlayacak. Kötü yol testleri ile dayanımı test edilecek ürünün uzun yol testleri de Türkiye’deki mühendisler tarafından yapılacak.

EKİBİ TECRÜBELİ!

Konuya ilişkin açıklama yapan Otobüs Geliştirme Karoseri Direktörü Dr. Zeynep Gül Koca, “Mercedes Benz Türk’ün Ar-Ge ekibi, uzun yıllardır Mercedes-Benz ve Setra marka integral otobüsler için karoser geliştirme faaliyetleri yürütüyor. Ekibimiz, bu alanda sahip olduğu bilgi birikimi ile 2019 yılı itibarıyla hem Avrupa hem de Brezilya’da Mercedes marka şasiler için de Ar-Ge faaliyetlerine ve aynı zamanda küresel mühendislik lideri olarak ilgili birimlere destek vermeye başladı. Ar-Ge ekibi, eO500 U’nun şasi projesi kapsamında ön aks taşıyıcı karoser segmentinin araştırma ve geliştirme çalışmalarını gerçekleştirdi” ifadesini kullandı.

TEKNOLOJİ HARİKASI

Geliştirilen eO500 U, 250 kilometreye kadar menzili bulunuyor ve bataryası plug-in şarj sistemine sahip. Söz konusu sistem, Daimler Buses’a ait tamamen elektrikli Mercedes-Benz eCitaro şehir içi otobüsünde bulunan sistemin sahip olduğu teknolojik standartlara sahip. Tamamen elektrikli eO500 U’nun şasisini Brezilya ve daha sonra belirlenecek diğer ülkelerinde piyasaya süreceğini dile getiren Koca, şöyle devam etti: “Patent ile koruma altına aldığımız sistemin de dahil olduğu söz konusu teknolojinin dayanım simülasyonu için Türkiye, Almanya ve Brezilya Ar-Ge hesaplama ekipleri birlikte çalışıldı. Üretim çalışmaları için Brezilya’da bulunan Mercedes-Benz, Almanya, İspanya ile Çek Cumhuriyeti’nde bulunan Evobus Otobüs Üretim Merkezleri ve üst yapı çalışmaları için de Latin Amerika’da bulunan üstyapı firmaları koordineli bir çalışma yürütüyor.”