Otomotiv
Giriş Tarihi : 04-11-2022 21:46   Güncelleme : 04-11-2022 21:46

Üstyapı üreticileri, Otokar tesislerinde

Türkiye’nin öncü otomotiv şirketlerinden Otokar, ticaretin yükünü hafifleten Atlas kamyonu için Türkiye’nin önde gelen tavsiyeli üstyapı üreticilerini Sakarya’da ağırladı. Üstyapı üretimi yapan firmaların sahip ve yöneticilerinin katılım gösterdiği organizasyonda Otokar’ın genişleyen kamyon ürün gamı hakkında detaylı bilgi aktarılırken, gelecek projeleri paylaşıldı.

Üstyapı üreticileri, Otokar tesislerinde

Otokar, Türkiye genelindeki paydaşlarıyla bir araya gelmeye devam ediyor. Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, Ticari Araçlar Kamu Satışları Direktörü Mahir Özşeker ve ve Ticari Araçlar Kamu Satışları Müdürü Emre Sarp’ın yer aldığı organizasyon, Türkiye genelindeki 24 üstyapı üreticisinden 51 yetkilinin katılımıyla gerçekleşti.

GENİŞLEYEN ATLAS

Otokar’ın Sakarya’da 552 bin metrekare alana kurulu fabrikasında üretim faaliyetlerini yerinde inceleme fırsatı bulan üstyapı üreticileri, Atlas’ın genişleyen ürün ailesi hakkında detaylı bilgi aldı. Toplantıda Otokar’ın kamyon pazarındaki gelecek dönem projeleri de aktarıldı. Aynı zamanda, etkinliğe katılan üstyapıcılar, zor koşullara dayanıklılığı, yüksek güç ve performans özellikleriyle bugüne kadar pek çok kurum ve firmanın tercihi olan Atlas kamyon ailesini inceleme fırsatı bulurken, Otokar yetkililerine teknik talep ve görüşlerini aktardı. Oldukça verimli geçen buluşmada, Otokar ve üstyapı üreticilerinin önümüzdeki dönemde gerçekleşecek işbirlikleri için de fikir alışverişinde bulunuldu.

RAKİBİ KENDİSİ!

Toplantıda, Otokar’ın kamyondaki güçlü çıkışını sürdürdüğünü belirten Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, “Atlas ile 10 yıla yakın bir süredir pazarda oluşturduğumuz başarıyı yeni kamyonumuzla farklı bir tonaja da taşımayı hedefliyoruz. Atlas 3D, 12 tonluk azami yük ağırlığı, uygun yatırım maliyeti, ekonomik yakıt tüketimi, düşük yedek parça ve bakım giderleri ile hafif kamyon segmentine şimdiden yeni bir soluk getirdi. Lojistik ve nakliye sektörünün son dönemde en gözde araçları arasında yer alan Atlas ile kamyon satışlarımızı artırarak devam ettirmek istiyoruz. Güçlü paydaşlarımızla belirlediğimiz hedeflere ulaşacağımıza inancımız tam” diye konuştu.

GÜÇLÜ KAHRAMAN

Adını, mitolojide gök kubbeyi omuzlarında taşıyan, güçlü kahraman Atlas’tan alan Otokar kamyon ailesinin 8,5 ve 12 tonluk üyeleri, en zorlu yol şartlarında, en ağır yükleri kolayca taşımak üzere geliştirildi. Güçlü ve keskin çizgilere sahip kupasıyla ön plana çıkan Otokar Atlas, düşük yakıt tüketimi, bakım giderleri, uygun yedek parça maliyeti ile her daim kullanıcısına katkı sağlıyor. Araç, EP tuşu ile her türlü yol koşuluna ve yüke uygun sürüş modu tek tuşla yönetilebiliyor. ACC, klima, gelişmiş aydınlatma sistemi, güçlendirilmiş yan kapılar ve park sensörü gibi özelliklerle hafif kamyon segmentine yeni bir soluk getiren Otokar Atlas; tam havalı fren sistemi, EBS, egzoz freni, LDWS, AEBS ve ESC özelliklerini de üzerinde barındırıyor.