Otomotiv
Giriş Tarihi : 22-12-2022 20:09   Güncelleme : 22-12-2022 20:09

Döviz getiriyor!

Ürettiği yenilikçi modellerle rekor ihracat başarılarına imza atan Anadolu Isuzu, dünya pazarlarına ihraç ettiği araç sayısını 20 bine ulaştırdı. Anadolu Isuzu’nun ihracatta önemli bir kilometre taşını da temsil eden 20 bininci araç teslimatı, Almanya’ya yapıldı.

Döviz getiriyor!

Türkiye’nin ticari araç markası Anadolu Isuzu, yurtdışı pazarlarda yakaladığı yükseliş ivmesini, yüksek adetli teslimatları ile 2022 yılında da sürdürdü. Midibüs ve otobüsler ile yurt içinde olduğu gibi dünya pazarlarında da önemli başarılar elde eden marka, 20 bininci aracın teslimatını Almanya pazarına yaptı. Anadolu Isuzu’nun Türkiye’de ürettiği araçlar, çevre dostu özelliği ile de rakiplerine fark atıyor.

ZAMANINDA TESLİMAT!

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, bir yandan yurtdışındaki mevcut pazar konumlarını korurken, bir yandan da yeni pazarlara açılmaya devam ettiklerini dile getirdi. Arıkan, “Çevre dostu araçlarımızla dünya pazarlarında önemli bir yükseliş ivmesi yakaladık. Rekabette önce çıkan araçlarımızın satışları ve müşteri memnuniyetini artırmaya yönelik çalışmalarımız yeni ve daha yüksek hacimli satışlar için de referans oluyor. Satışını yaptığımız araçların müşterilerimize teslimatını tam zamanında gerçekleştiriyor olmamız da bizim için bir diğer gurur kaynağı. Dünya kentlerinin en güncel talep ve öncelikleri doğrultusunda geliştirip terzi işi imalat modeli ile ürettiğimiz çevreci ve modern araçlar, Avrupa Birliği ülkeleri başta olmak üzere tüm dünyada ilgi ve beğeni topluyor” dedi.

TÜRKİYENİN İMZASI!

“İhracat tarihimizde kendi rekorlarımızı kırdık” diyen Arıkan, ihraç etikleri araçların sayısını 20 bine çıkartmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını ifade etti. Arıkan, şöyle devam etti: “Anadolu Isuzu olarak Türkiye’nin ekonomik gelişimine ve ihracatına katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Şuan itibariyle ürettiğimiz midibüs ve otobüslerimizi 45 ülkeye ihraç ediyoruz. Almanya ve Fransa başta olmak üzere Avrupa pazarlarındaki varlığımızı daha da güçlendirdik. Dünyanın üçüncü, Avrupa’nın ise en büyük otobüs pazarı konumunda olan Almanya’ya yüksek adetlerde otobüs ihraç ederek büyük bir başarı elde ettik. Böylece Türkiye’den Almanya’ya bugüne kadarki en yüksek sayıda otobüs ihracatını gerçekleştiren ilk yerli üreticiyiz. 2021 yılı sonu itibarı ile sadece Fransa pazarına satışını gerçekleştirdiğimiz midibüs ve otobüslerimizin sayısını ise 1000’e ulaştı.”