Dernekler
Giriş Tarihi : 21-01-2023 11:41   Güncelleme : 21-01-2023 11:41

Tedbir alındı!

İhracatçılarla bir araya gelen TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, döviz kurunun istikrarlı bir şekilde hareket ettiğini belirterek, “Türkiye Ekonomi Modeli içinde aldığımız tedbirler ve kararlar sonuçlarını olumlu anlamda veriyor” dedi.

Tedbir alındı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe’nin ev sahipliğinde ihracata yönelik destek paketi üzerinde görüşmek için ihracatçılarla bir araya geldi. Toplantının ardından TİM Başkanı Mustafa Gültepe, ihracata yönelik bilgilendirme yapıldığını, sektör başkanlarının da yaşanan sorunları bu toplantıda dile getirdiğini açıkladı. Gültepe, “İstikrarlı kurdan yanayız. Bizim söylediğimiz istikrarlı kur, istikrarlı enflasyon. O kapsamda bir toplantı oldu” ifadesini kullandı.

YENİ PAZARLAR

Konuya ilişkin açıklama yapan Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, “İhracatçı ve diğer sektör başkanlarıyla toplandık, sorularını aldık. Bizim üzerimize düşen konularda neler yapılabileceğini konuştuk. Talepleri de yine konuşuyoruz. 2023’le ilgili Türkiye Ekonomi Modeli üzerinde yaptığımız çalışmaları paylaştık. Bu bizim için, ihracatımız ve üretimimiz için önemli bir avantaj. İhracatçılarımız hem Körfez, hem Afrika tarafında yeni pazarlara açılıyor. Dolayısıyla biz ihracatta o anlamda bir sıkıntı olacağını beklemiyoruz. 300 milyar dolar bir hedef olarak zaten konuldu. Dünya genelinde enerji ve savaşın oluşturduğu nedenler var. Dünya şartları da olumluya doğru gidiyor. Dolayısıyla bizim herhangi bir kaygımız yok” ifadesini kullandı.