Dernekler
Giriş Tarihi : 21-01-2023 21:07   Güncelleme : 21-01-2023 21:07

Güç birliği yaptılar!

Sektörün geleceği için ortak hareket etme ve sorumluluk alma bilinciyle çalışmalarını sürdüren Gümrüklü Antrepo İşletmecileri Derneği (GAİD), lojistik dernek temsilcileriyle görüşmelerine devam ediyor. GAİD, Güney Anadolu turunun ardından lojistik sektörünün köklü kuruluşlarından Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği’ni (UTİKAD) ziyaret etti. Görüşmede GAİD ve UTİKAD arasında olası iş birlikleri hakkında fikir alışverişinde bulunurken, gümrüklü antrepo sektörünün sorunları ve çözüm önerileri gündeme getirildi.

Güç birliği yaptılar!

İki dernek arasında; yıllardır uygulanmasında hiç bir olumsuzluğa rastlanmayan kara taşımacılığında gelen araçların tahliyesi sonrası 48 saat içinde beyannamelerin verilmesi uygulamasının kaldırılması başta olmak üzere, üyelerin yaşadığı ortak sorunlara kamu nezdinde çözüm aranması için iş birliği yapılması kararlaştırıldı.

YOLA DEVAM!

GAİD Başkanı Cavit Değirmenci ve UTİKAD Başkanı Ayşem Ulusoy’un hazır bulunduğu toplantıya, GAİD Yönetim Kurulu Üyeleri; Mehmet Özal, Arkın Obdan, Bilgehan Engin, Ahmet Dilik, Gökhan Ergüner, Gökhan İskender, Murat Doğan, Emre Andiç, Selçuk Yılmaz ile UTİKAD Genel Müdürü Alperen Güler katıldı. GAİD, çözüm odaklı yaklaşımı ile tüm paydaşlara destek olarak dış ticarete katma değer sağlamak amacı ile yola çıktı. Dernek, kamunun yaptığı sektörel faaliyetlerde kurumlarla birlikte hareket ederek şeffaf, güvenilir ve sürdürülebilir çalışmalar yapıyor. Kamu- özel sektör iş birliğinde öncü sektör örgütü olmayı hedefleyen GAİD; lojistiğin bir parçası olan gümrükleme ve depolama işlemlerinin gerçekleştirildiği gümrüklü antrepo sektörünün sesini daha yüksek duyurabilmesi ve alınan kararlarda söz sahibi olunabilmesi için çalışmalarına hızla devam ediyor.