Dernekler
Giriş Tarihi : 21-01-2023 22:07   Güncelleme : 21-01-2023 22:07

Gençler sırtlardı

Türkiye ekonomisinin lokomotif şehri Gaziantep, 2022 yılında 10 milyar 523 milyon 349 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Gaziantep’in bu başarısında ise Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği (GAGİAD) üyeleri dikkati çekti.

Gençler sırtlardı

En çok ihracat yapan ilk 1000 sanayi firması arasında 71 şirketi bulunan Gaziantep'teki bu şirketlerin 27'i GAGİAD üyesi oldu. GAGİAD Başkanı Cihan Koçer, Gaziantep ihracatının yüzde 60'nın GAGİAD üyeleri tarafından gerçekleştirildiğini ve bunun mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi.

BAŞARI HİKÂYESİ

Gaziantep'in ihracat başarısını değerlendiren Cihan Koçer, Gaziantep'in yıllık bazda en yüksek ihracat rakamına ulaştığını söyledi. Gaziantep'in rakamlarla Türkiye'nin en önemli sanayi ve ihracat kentlerinden birisi olma unvanını güçlendirdiğini anlatan Koçer, dünyanın ekonomik sorunlarla boğuştuğu bir dönemde Gaziantep sanayisi ve ihracatının adeta başarı hikâyesi yazdığını vurguladı. Gaziantep 2022 yılında bir önceki yıla göre yüzde 4,3 ihracatını yükselterek 10 milyar 523 milyon 349 bin dolarlık gelire ulaştığını ifade eden Koçer, “Biz sadece ihracat yapmakla kalmayıp, sanayimizdeki çarkları çevirdik, binlerce insana istihdam sağladık. Bu başarı hepimiz için gurur kaynağı. Ama GAGİAD için ayrı bir gurur vesilemiz var. Çünkü geçen yıl Gazi şehrimizden gerçekleştirilen ihracatın yüzde 60'ı dernek üyelerimiz tarafından dünya ekonomisine dahil edildi” dedi.

DURMAK YOK, DEVAM

Elde edilen başarının kendilerine daha fazla sorumluluk verdiğini aktaran Koçer, “En çok ihracat yapan ilk 1000 sanayi firmasına baktığımızda 71'i Gaziantep'ten ve bunların da 27'si yine GAGİAD üyesi. Kentimiz adına güven veren bu rakamlarda dernek üyelerimizin yadsınamaz bir katkısının olduğunu düşünerek, yarınlara bugünlerden daha umutlu bakıyoruz. Gaziantep tarihten bu yana her zaman gençliğin gücünü kullanmış bir şehir. Bizler de atalarımızdan aldığımız sorumlulukla bayrağı daha ileriye taşımanın gayreti içerisindeyiz. Bugün kentimizden gerçekleştirilen ihracatın yüzde 60'ını yapmış GAGİAD olarak önümüzdeki süreçte daha fazla katkı sağlamanın peşinde olacağız. Bu bilinçle de eğitim organizasyonları, günceli yakalama adına toplantılar ve istişare toplantılarına dünden daha fazla önem vereceğiz” diye konuştu.