Otomotiv
Giriş Tarihi : 15-04-2023 16:02   Güncelleme : 15-04-2023 16:02

Hepsi elektrikli!

Toyota CEO’su Koji Sato, elektrikli araç üretimine ağırlık verdiklerini söyledi. Her ülkenin konumuna göre farklı elektrikli araç üreteceklerini dile getiren Sato, 2026 yılına kadar 10 farklı modelin tanıtımını yapacaklarını açıkladı.

Hepsi elektrikli!

Otomotiv üreticilerinden Toyota, tüm süreçleriyle geleceğe doğru cesur adımlar atıyor. Araçlarının üretiminden tedarikine, kullanımına ve geri dönüştürülmesine kadar tüm süreçlerde 2050 yılında karbon nötr olmaya odaklanan marka, global bir şirket olarak öncülük yapmaya devam ediyor.

YENİ MODELLER YOLDA

Hibrit modellerin öncülüğünde elektrikli araç satış adetlerini yükselten marka, aynı zamanda plug-in hibrit ürün gamı seçeneklerini de arttırdı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Toyota CEO’su Koji Sato, “Elektrikli ürün yelpazemizi genişlettik. 2026 yılına kadar da 10 yeni model daha tanıtmayı hedefliyoruz. 3 yıl içerisinde şirketimizin yıllık tam elektrikli araç satışlarını 1.5 milyona ulaştırmayı planlandık. Günümüzdeki elektrikli araçlardan tamamen farklı yeni nesil elektrikli araçları da geliştireceğiz. Daha yüksek verimliliğe sahip batarya kullanımıyla menzili iki katına çıkartacağız. Bunun yanında daha dikkat çekici tasarımlar ortaya koymak ve heyecan verici sürüş performanslar sunmayı hedefledik” ifadesini kullandı.

MENZİL ARTACAK

“Artan batarya verimliliğiyle elektrikli sürüş menzilleri 200 kilometrenin üzerine çıkarılacak” diyen Sato, şöyle devam etti: “Yakıt hücreli araç gelişimine de tüm hızıyla devam ediyoruz. Hem binek hem de ticari araç da kullanımı artırmaya yönelik çalışmalar yaptık. Hibrit araçlar ise, daha ulaşılabilir birer çevreci araç olmalarıyla ve yüksek verimlilikleriyle önümüzdeki dönemde ideal bir alternatif olmaya devam edecek. İlk nesil Prius’un tanıtılmasından bu yana 22.5 milyon adet satış gerçekleştirildi. Bu da yaklaşık olarak 7.5 milyon tam elektrikli aracın CO2 emisyonu tasarrufuna eşdeğer oldu. Araçları toplumun değerlerine ve ihtiyaçlarına göre şekillendiriyoruz. Güvenlik ve sürüş keyfini iyileştirirken, mobilite ile hayatı kolaylaştırdık.”

BÖLGEYE ÖZEL

Toyota, yeni nesil elektrikli araçlarını farklı ülke koşullarına göre geliştirecek. bZ ürün gamının odağında ürün yelpazesini genişletecek ve ülkelere göre yerel üretimler yapılacak. Buna göre ABD’de 2025’te 3 sıra koltuğa sahip elektrikli SUV üretimi başlayacak. Çin’de ise bZ4X ve bZ3 modellerine ek olarak 2024’te yerel ihtiyaçlara uygun iki yeni tam elektrikli model daha geliştirilecek. Sonraki yıllarda ise modellerin sayısı daha da artırılacak. Asya ve gelişen pazarlarda artan tam elektrikli araç talebine yanıt verilecek.