Otomotiv
Giriş Tarihi : 17-04-2023 02:15   Güncelleme : 17-04-2023 02:15

Hedefi Japonya!

Türkiye’nin en önde gelen otomotiv üreticilerinden Karsan, yurt dışı ağırlık verdi. Avrupa’dan sonra Kanada ve ABD’ye giren markanın yeni hedefi ise Japonya oldu. Elektrikli minibüsü e-JEST ile Japonya pazarına gireceklerini açıklayan Karsan CEO’su Okan Baş, Altech ile 300 adetlik satış anlaşması yaptıklarını dile getirdi.

Hedefi Japonya!

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Karsan CEO’su Okan Baş, “Yeni ürünümüz e-Jest’in 2023 yılı sonunda lansmanı da yapılacağız. e-Jest, markamız açısından çok kıymetlidir. Avrupa markaları için de Japonya’ya girmek kolay değil. Aracımıza çok güveniyoruz ve Japonya’da başarılı olacağız” ifadesini kullandı.

Japonya için geliştirilen e-Jest’ten sonra sağdan direksiyonlu pazarlara giriş yolunun açılacağını da ifade eden Baş, “Japonya’dan sonra İngiltere ve Endonezya ile çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu. Renault, Megane Seddan üretimine 2022’nin son çeyreğinde başladı. 2023’de 35 bin adet üretim planladıklarını söyleyen Okan Baş, “Talep nedeniyle bu rakam 48 bin adete revize edildi” dedi.