Otomotiv
Giriş Tarihi : 05-06-2023 19:38   Güncelleme : 05-06-2023 19:38

Daha da güçlü!

Ağır ticari araç üreticilerinden Scania, sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında sektöründe yeniliklere öncü olmaya devam ediyor. Scania, içten yanmalı motorlarını son kez geliştirdi. İlk üretiminin üzerinden 60 yıl geçtikten sonra tekrar Avrupa’da kullanıcıları ile buluşan Super, 2024 yılının ikinci çeyreğinde ise Türkiye yollarında boy gösterecek.

Daha da güçlü!

Scania, yeni aracı Super ile İsveç mühendislik kalitesini yansıttı. Şasisi, şanzımannı, diferansiyeli, D formlu yakıt deposu, daha yüksek frenleme torklu retarder ve motor ile Super, rakiplerinden bir adım öne çıktı. Kullanıcısına keyifli bir sürüş deneyimi yaşatacak yeni araç ile Scania, ciddi oranda da yakıt tasarrufu elde ederek işletmelere katkıda bulunmayı amaçladı.

HEDEF BÜYÜK!

Doğuş Otomotiv Scania Genel Müdürü Tolga Senyücel, Yeni Super modelinin Avrupa pazarlarında şimdiden büyük ilgi gördüğünü dile getirdi. Senyücel, “Super’de bulunan yeni motor, bir önceki versiyonuna göre, diğer aktarma organlarının da katkısı ile yüzde 8 yakıt tasarrufu sunuyor. Avrupa’nın en prestijli ödüllerinden olan Greentruck ödülü Scania Super ile üst üste 6’ncı kez Scania’ya geldi. Bu da yakıt tasarrufunda rakipsiz bir konumda olduğumuzun nişanesidir. Yeni motor, yeni şasi, yeni diferansiyel ve yeni şanzıman, opticruise ile birleştiğinde araç kullanıcısına keyifli bir sürüş sunarken, araç sahibine de ciddi anlamda bir kazanç yaratıyor. 2024 yılının ikinci çeyreğinde Türk kullanıcıları ile buluşturmayı hedefliyoruz. Super, satışlarımıza da ciddi bir ivme kazandıracaktır” dedi.