Otomotiv
Giriş Tarihi : 14-09-2023 21:54   Güncelleme : 17-10-2023 18:49

Türkiye’nin markası, Avrupa’da büyüyor!

Türk otomotiv sektörünün öncülerinden otobüs üreticisi Otokar, Avrupa’daki büyüme hedefi doğrultusunda İtalya bayisi Mauri Bus System’i satın aldı. Otokar, yeni iştirak şirketi ile İtalya pazarındaki iddiasını arttıracak.

Türkiye’nin markası, Avrupa’da büyüyor!

Otokar, ticari araçlarda hedef pazarı olan Avrupa’da başarılı çıkışını sürdürürken aynı zamanda büyüme için stratejik adımlar atmaya devam ediyor. Avrupa başta olmak 60’tan fazla ülke yollarında on binlerce otobüsüyle milyonlarca Avrupalı yolcuyu taşıyan Otokar, 2010 yılından beri İtalya’daki bayisi olan Mauri Bus System’i satın aldı.

EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Otokar Genel Müdür Yardımcısı Kerem Erman, İtalya’da 101 yıllık ticari geçmişe sahip Mauri Bus System’in, Türkiye’nin otomotiv şirketi Otokar bünyesine geçmesinden dolayı yaşadıkları mutluluğu dile getirdi. Kerem Erman “Yaklaşık 13 yıldır başarıyla devam eden iş birliğimizi bu satın alma ile yepyeni bir noktaya taşıdık. Otokar’ın başarısının ardında yatan en büyük etken her zaman müşteri odaklı yaklaşımı olmuştur. Artık İtalya’daki müşterilerimize her zamankinden daha yakın olacağız, ihtiyaç ve beklentilerini en iyi şekilde anlayacağız. İtalya, Avrupa’daki hedef ülkelerimiz arasında en önemli pazarlarımızdan bir tanesidir. 2010 yılından bu yana Otokar otobüsleri İtalya yollarında yolcu taşımacılığında hizmet veriyor. İtalya, Avrupa’daki ikinci en büyük pazarımız olma özelliğine sahip. Otokar’ın ülkede halihazırdaki başarısının bundan sonra katlanarak artacağına inanıyoruz.” İfadesini kullandı.

AVRUPALI’NIN YOĞUN İLGİSİ

Cirosunun yüzde 70’inden fazlasını yurt dışı satışlarından elde eden Otokar’ın dünyada dört iştirak şirketi bulunuyor. Mauri Bus System, geniş ve yetkin servis ağının yanı sıra İtalya’da kendi yedek parça organizasyonunu da yapıyor. Otokar, bu satın almayla birlikte Avrupa’da faaliyet gösteren Fransa ve Romanya şirketlerine İtalya’yı da ekledi. Avrupa’da otobüs alanında özellikle Fransa, İtalya ve İspanya’da öncelikli tercihlerden olan Otokar, son dönemdeki başarılı satışları ile de dikkat çekiyor. Avrupa otomotiv pazarında emin adımlarla ilerleyen Otokar, İtalya pazarında önemli çerçeve anlaşmaları da imzaladı. Sözleşmeler kapsamında, 2022 yılında Doruk ve Kent otobüsleri için siparişler alındı. Alternatifli yakıtlı otobüsleri de kapsayan bu siparişlerden Toskana ve Puglia bölgelerinde hizmet verecek olan Otokar otobüslerinin büyük kısmı doğalgazlı olacak. Otokar ayrıca son dönemde İtalya’nın farklı şehirlerinde hizmet vermek üzere elektrikli otobüs siparişleri de aldı.