Otomotiv
Giriş Tarihi : 27-09-2023 21:20   Güncelleme : 17-10-2023 18:45

Tasarrufu tescillendi

Ağır ticari araç üreticilerinden Scania, teknolojik yenilikleri ile rakiplerinden bir adım öne çıkıyor. 2021 yılında piyasaya sürülen Scania Super, uzun mesafe kamyonlarına yönelik karşılaştırma testi olan Avrupa Kamyon Yarışması’nda yakıt tasarrufu tescillendi.

Tasarrufu tescillendi

Bu yıl 450 hp’ye kadar güce ve 2.200 ila 2.400 Nm aralığında torka sahip uzun yol çekicilerinin katıldığı karşılaştırma testinde Scania Super, ikinci sırada yer alan rakibine göre yüzde 4,9 daha fazla yakıt tasarrufu sağladı. Testteki çekici ve treyler ortalama brüt ağırlığı ise 33,6 ton olarak açıklandı.

3 BİN EURO KÂR!

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Scania CEO’su Christian Levin, üst üste aldıkları ödüllerle yakıt tüketiminde liderliğe oynarken, CO2 azaltımına da katkı sağlamaktan dolayı mutluluk yaşadıklarını dile getirdi. Levin, “Yakıt tasarrufu ile ilgili yapılan testler, müşterilerimizin günlük operasyonlarında yaşadıklarının doğrulanması açısından önem arz etmektedir. Artan yakıt maliyetleriyle mücadele eden kullanıcılarımız için yakıt tasarrufu son derece önemlidir. Bu rakamlar doğrultusunda bir yılda 150 bin km uzun yol yapan bir kullanıcının Scania markasını tercih etmesi durumunda, testte ikinci sırada yer alan çekici ile arasında, 2023 yılı AB üye ülke rakamlarına göre yıllık 3 bin Euro’ya varan yakıt tasarrufu sağladığı kanıtlandı. Müşterilerimiz için her zaman en iyisini üretmek için var gücümüz iye çalışıyoruz” dedi.