Otomotiv
Giriş Tarihi : 29-10-2023 22:29   Güncelleme : 11-11-2023 20:06

Ford Otosan, üretime başlıyor

Türkiye hafif ticari sınıfında en çok satan aracı Courier’in yeni nesil versiyonu, Ford Otosan’ın Romanya’daki Craiova fabrikasında hattan indirildi. Yeni Ford Transit Courier ve Tourneo Courier, pratik tasarımının yanı sıra gelişmiş bağlanabilirlik ve güvenlik sistemleriyle her türlü ihtiyaca cevap veriyor.

Ford Otosan, üretime başlıyor

Ford Motor Company’nin Avrupa’daki ticari araç üssü olan Ford Otosan, mühendislik ve üretim sorumluluğunu üstlendiği yeni nesil Transit Courier ve Tourneo Courier’i Romanya’daki Craiova fabrikasında düzenlenen bir törenle hattan indirdi. Düzenlenen törene Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, Otomotiv Grubu Başkanı Haydar Yenigün ile birlikte çok sayıda devletli katıldı.

LİDERLİĞE YÜRÜYOR

Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, uluslararası pazarlardaki konumlarını güçlendirdiklerini dile getirdi. Çakıroğlu, dünyanın farklı ülkelerinde 90’dan fazla üretim ve satış şirketleri olduğunun altını çizdi. Romanya’nın global büyüme vizyonlarındaki önemine işaret eden Çakıroğlu, son 5 yılda bu ülkeye 175 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını açıkladı. Craiova Fabrikası’nın yatırımlar içerisindeki yerine değinen Çakıroğlu, “Ford Otosan’ın başarısının önemli bir dönüm noktası olan Courier, Ford dünyası içinde ürün geliştirme ve tasarım anlamında daha büyük sorumlulukları üstlenme yeteneğini de hızlandırdı. Gelinen noktada Ford Otosan’ın ruhunu gerçekten yansıtan bir tesis haline gelen Craiova Fabrikası’nda yeni nesil Courier’nin de çok başarılı olacağına ve yakın zamanda kendi segmentinin lideri haline geleceğine inanıyorum” dedi.

DÜNYADAKİ TEK ÜSSÜ

Ford Otosan, ilk kez 2014 yılında Yeniköy fabrikasında hattan indirdiği Ford Courier serisinin hâlâ dünyadaki tek üretim merkezi konumunda. Şirketin yatırım stratejisinin bir parçası olarak Courier’nin üretimi Yeniköy’den Romanya’daki Craiova fabrikasına taşındı. Ford Otosan, Puma ile birlikte tamamen elektrikli versiyonlarını üreteceği yeni nesil Courier serisinin Craiova fabrikasında üretimini desteklemek için 490 milyon Euro yatırım yapacağını duyurdu. Yatırımla birlikte fabrikanın kapasitesi yılda 250 bin araçtan 272 bin araca yükselecek. Ford Otosan ayrıca Craiova fabrikasındaki üretim ihtiyaçlarını desteklemek için bin 300 yeni istihdam yaratan büyük bir işe alım kampanyası yürüttü. Ford Otosan'ın Dunton ve Köln'deki Ford ekipleriyle birlikte tasarladığı, tüm mühendislik ve üretim sorumluluğunu üstlendiği Courier serisinin tam elektrikli ve bağlantılı versiyonu da Craiova fabrikasında üretilecek ve 2024 yılında müşterilerle buluşacak.  E-Transit Courier, Ford Otosan'ın 2035 yılına kadar tamamen elektrikli hafif ve orta ticari araç portföyüne sahip olma hedefine ulaşmasında önemli bir kilometre taşı olacak.