Otomotiv
Giriş Tarihi : 11-11-2023 20:01   Güncelleme : 22-12-2023 21:36

Ödülle döndü!

Türkiye’nin otobüs üretici şirketi Karsan, başarılarını dünya çapında aldığı ödüllerle taçlandırıyor. Karsan’ın e-Atak aracı, Busworld Digital Awards’ta gelişmiş otonom sürüş yeteneğiyle ödüle layık görüldü. Karsan CEO’su Okan Baş, “Güvenlik önlemleri ile e-Atak, bizleri rakiplerimizin önünde konumlandırıyor” dedi.

Ödülle döndü!

Mobilitenin geleceğinde bir adım önde olma vizyonuyla çalışmalarını sürdüren Karsan, geliştirdiği ürünleriyle dünyanın takdirini topladı. Yüksek teknolojili üretim gücü ve inovatif çalışma anlayışıyla da şirket, başta Avrupa olmak üzere dünyanın bir çok yerinde müşterilerinin çözüm ortağı oldu. Karsan, Busworld Fuarı’nda segmentinde ilkleri başaran modeli e-Atak ile ödüllendirildi.

TÜRKİYE’NİN GURURU!

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Karsan CEO’su Okan Baş, e-Atak’ın Amerika ve Avrupa’da pazara sunulan ilk seviye 4 otonom aracı olduğunu söyledi. Okan Baş, “Çok güvendiğimiz aracımızın her geçen gün yeni başarılara ulaşması ve bunun sonucunda dünya çapında ödüllere layık görülmesi tüm Karsan ailesi olarak bizleri çok mutlu ediyor. Türkiye’nin üreticisi olarak gururluyuz. Otobüsümüzü, otonom araç yazılım iş ortağımız Adastec ile geliştirdik. Aracımız, 2022’den bu yana Amerika ve Avrupa’da kullanılıyor. Tüm güvenlik önlemleri ile toplu taşımaya uygun bir araç olarak hizmet veriyor. e-Atak, bizleri rakiplerimizin önünde konumlandırdı” dedi.

GERÇEKTEN TEST EDİLDİ

Okan Baş, açıklamasına şöyle devam etti: Aracımız, ABD’nın Michigan Eyalet Üniversitesi içerisinde 5 kilometrelik bir rotada yolcu taşıdı. Avrupa’da Stavanger şehrinde ise e-Atak, 1.5 yıldır sıradan bir rotada biletli yolcu taşıma hizmeti veriyor. Ayrıca Fransa Chateauroux, Romanya Bükreş, Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve son olarak İstanbul Teknik Üniversitesi’nde projelerimizi hayata geçirdik. Bugüne kadar e-Atak aracımızla 20 bin yolcu taşıyarak, 50 bin kilometrelik otonom sürüş deneyimine ulaştık. Farklı noktalarda aracımızı deneyerek geliştirme fırsatımız oldu. Özellikle Michigan’da gerçekleştirdiğimiz testlerde kar yağıyordu ve -25 derecede aracımızla güvenle yolcu taşıdık.”