Otomotiv
Giriş Tarihi : 25-11-2023 20:14   Güncelleme : 22-12-2023 21:34

Otobüste dünya markası

Türkiye’nin yerli üreticisi Bozankaya, 3’üncü nesil elektrikli otobüsünü pazara sunmanın mutluluğunu yaşıyor. Firma, Üretimini yaptığı otobüsü ile birlikte batarya ve şarj sisteminin dünya tanıtımını Busworld Türkiye 2024’te yapacak. Yönetim Kurulu Başkanı Aytunç Günay, “İç pazarın yanı sıra Amerika, Afrika ve Asya ülkelerine yoğunlaşacağız” dedi.

Otobüste dünya markası

Bozankaya tarafından üretilen elektrikli otobüsler Ankara başta olmak üzere Konya, Manisa, İzmir, Kayseri, Malatya ve Elazığ’da kentiçi toplu taşıma hizmeti veriyor. Türkiye’nin ve Almanya’nın ilk elektrikli otobüs firması unvanını elinde bulunduran Bozankaya, üretimde 34’ücü yılını kutluyor.

DEVLERLE YARIŞIYOR

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Bozankaya Yönetim Kurulu Başkanı Aytunç Günay, otobüs üretiminde dünya devleri ile yarıştıklarını dile getirdi. Günay, “Elektrikli ticari araç üretimi noktasında araştırmalarımıza ve teknolojimizi geliştirdik. 2010 yılından bu tarafa elektrikli otobüs üretiyoruz. 3 ayrı Ar-Ge merkezimiz mevcut. Bu anlamda hem tasarım hem de üretim konusunda, dünya devleriyle yarışacak bir know-how’a sahibiz. Büyük markalarla ortak dev projeler gerçekleştirebilecek olanakları karşılayabilen tek yerli firma biziz. Türkiye’de üretilmiş en gelişmiş teknolojiye sahip 3’üncü nesil elektrikli otobüs üretmenin gururunu yaşıyoruz. Aynı zamanda raylı sistem araç teknolojisinde de öncü yerli firmayız. Türkiye’nin ilk raylı sistem aracını ihraç eden firma unvanı da yine şirketimize aittir” ifadesini kullandı.

PAZARI GENİŞLETİYOR

Türk mühendislerinin tasarlayıp, Türk işçilerinin ürettiği araçları dünyanın dört bir yanına göndermek için çalıştıklarını dile getiren Güney, şöyle devam etti: “Aldığımız her projeyle pazar alanında genişletmeye devam ediyoruz. Elbette herkesin tanıdığı bir dünya markası olma vizyonumuza ve hedefimize doğru farklı ülkelerde de araştırmalarımız devam ediyor. Üretimini yaptığımız elektrikli araçlarımızın dünya tanıtımını Busworld Türkiye 2024’te yaptıktan sonra Amerika, Afrika ve Asya ülkelerine yoğunlaşacağız. Bu konuda çok yakın takipler ve kıymetli müzakereler yapıyoruz. Çok yakın gelecekte bu kıtalarda da Bozankaya araçlarını görebileceğiz. Araçlarımızın tüm fikri mülkiyet hakları firmamıza aittir. Hem raylı sistem araçlarımızın hem de elektrikli ticari araçların tasarım ve üretim aşamaları yüzde 100 Türk mühendisliğiyle yapılmaktadır.”