Otomotiv
Giriş Tarihi : 25-12-2023 21:52   Güncelleme : 06-02-2024 17:41

Karsan, Japonya’ya gitti!

Türkiye’nin otomotiv markalarından Karsan, Avrupa ve Amerika’nın ardından Japonya pazarına girdi. Markanın tarihindeki ilk sağdan direksiyonlu elektrikli aracı e-Jest, Japonya’nın toplu ulaşım aracı dönüşümünde öncü rol oynayacak. Karsan CEO’su Okan Baş, “İsmi otomobil kavramıyla birlikte anılan Japonya’ya, giriş yapan ilk elektrikli otomotiv markası olduk” dedi.

Karsan, Japonya’ya gitti!

Karsan, ürettiği kentiçi toplu taşıma araçları ile dünya genelinde adından söz ettirmeye devam ediyor. Dünyanın önde gelen ülkeleri, toplu taşımada dönüşüm kararı aldığında Türk markası Karsan da onların ihtiyaçlarına uygun araçlar geliştirdi. Karsan’ın Japonya pazarında distribütörlüğünü Altech firması yürütecek. Japonya’da Türk Büyükelçiliği’nde düzenlenen törende Karsan CEO’su Okan Baş, sağdan direksiyonlu elektrikli araçlarının tanımını yaptı.

TÜRK YAPTI MI YAPAR!

Türk Büyükelçiliği’nde düzenlenen törene Japon basınından geniş çaplı bir katılım gerçekleşirken, müşterilerin yoğun ilgisi de dikkat çekti. Karsan CEO’su Okan Baş, “İsmi otomobil kavramıyla birlikte anılan bir ülkede, Türk markası olarak yer almaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz. Avrupa’daki başarılarımız ve Amerika pazarında büyük bir hızla genişlettiğimiz araç parkımızın yanına şimdi de Japonya pazarını ekledik. Mobilitenin geleceğinde bir adım önde olma vizyonumuz ile dünyada toplu ulaşımı dönüştürüyoruz. Bu dönüşüme, 2018 yılı sonunda 6 metrelik elektrikli minibüs e-Jest ile başladık. Bizim için ilkleri temsil eden Karsan e-Jest, artık Japonya halkını da güvenli ve çevreci şekilde taşımaya hazır” dedi.

100 ARAÇ YOLA ÇIKTI

Japonya’da tanıttıkları e-Jest’in, yaptıkları ilk sağdan direksiyonlu araç olduğunun altını çizen Okan Baş, şöyle konuştu: “Türkiye’de doğduk. Fransa’dan Romanya’ya, İtalya’dan Portekiz’e, Lüksemburg’tan İspanya’ya kadar Avrupa’nın dört bir yanında yüzlerce elektrikli modelimiz ile hizmet veriyoruz. Dünyanın önde gelen 22 ülkesinde bin adet elektrikli aracımız halkın hizmetinde çalışıyor. Kanada ve Amerika’nın da ilk elektrikli minibüsü olan e-Jest modelimiz, son 3 yıldır üst üste Avrupa’da kendi sınıfının en fazla tercih edilen aracı unvanını elinde bulunduruyor. Bir Türk markası olarak Japonya’ya girdik. Avrupalı rakiplerimizin dahi olmadığı ülkede, ilk elektrikli araç ile giren Türk markası olmaktan gurur duyuyoruz. Japonya pazarında ilk aşamada 100 adetlik aracımızla hizmet vermeyi hedefliyoruz.”